Berea, principala băutură a românilor atunci când iau masa

Recunoscută pentru calitatea de a completa perfect gustul preparatelor culinare, berea este principala băutură a românilor atunci când iau masa.

beer

Concluzia aparține unui studiu efectuat de compania de cercetare de piață GfK România la solicitarea Asociației Berarii României, care arată că aproape 80% din adulții români care obișnuiesc să consume băuturi alcoolice la masă, au declarat că preferă berea atât în timpul meselor din timpul săptămânii, cât și în timpul meselor din weekend.

Credit Foto: shutterstock.com

Atunci când este consumată în timpul mesei, berea își demonstrează deopotrivă două importante valențe: de a-i aduce pe cei dragi alături și de a desăvârși gustul preparatelor culinare. Rezultatele studiului dovedesc o dată în plus că berea este o prezență constantă pe mesele românilor, ocupând un loc important în inimile lor. Fabricată din ingrediente naturale, când este băută cu moderație, berea se potrivește perfect stilului de viață actual al românilor.”, a declarat Constantin Bratu, Director general Asociația Berarii României.

Rezultatele obținute sunt completate foarte bine de ceea ce cred românii despre calitățile berii, evidențiate prin intermediul unui alt studiu Gfk Romania derulat la nivelul întregii populații a României, la finalul anului trecut.

Potrivit acestei cercetări, mai mult de 1 din 2 români consideră că berea are darul de a aduce oamenii dragi împreună, 52% cred că berea nu îngrașă iar peste 30% consideră că un consum moderat de bere poate avea efecte pozitive pentru organism.

Studiul s-a efectuat pe un eşantion de 1.037 persoane, femei și bărbați, peste 18 ani. Perioada de derulare: noiembrie 2014. Rezultatele sunt reprezentative la nivel naţional pentru populaţia României cu vârsta peste 18 ani.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Studii de piata » Berea, principala băutură a românilor atunci când iau masa

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: