Biodeck, primul brand din România de farfurii, pahare, tacâmuri, saci și pungi făcute 100% din surse regenerabile

După o experiență de 60 de ani în producția de ambalaje, compania Prodplast dezvoltă divizia de produse bio și lansează Biodeck – primul brand din România care oferă publicului farfurii, pahare, tacâmuri, saci și pungi făcute 100% din surse regenerabile derivate din plante.

Biodeck, un brand românesc care oferă ambalaje 100% biodegradabile și compostabile, își propune să susțină economia circulară, oferind o alternativă sustenabilă la ambalajele de unică folosință din plastic.

Biodeck

„Misiunea brandului Biodeck și a companiei noastre este să schimbăm radical industria de ambalaje de unică folosință din România și să înlocuim plasticul, care poluează și este toxic, cu materiale 100% compostabile și regenerabile. Idealul nostru e un sistem în care totul este refolosit și nimic nu este pierdut,” a declarat Tudor Georgescu – Director General Prodplast, companie din care face parte și Biodeck.

Biodeck oferă o gamă extinsă de ambalaje: pungi, saci, pahare, farfurii, boluri, caserole sau tacâmuri, toate făcute integral din plante. „Cu produsele Biodeck ne adresăm marilor lanțuri comerciale, HORECA, festivalurilor de toate felurile, precum și tututor comercianților ce pun pe piață ambalaje de unică folosință. Produsele noastre au toate certificările și respectă directivele EN 13432 cu privire la compostabilitate și biodegradabilitate,” a precizat Tudor Georgescu.

De ce Biodeck?

Produsele Biodeck sunt făcute 100% din plante, printr-un proces de producție prietenos cu mediul, folosind o tehnologie avansată, ce are emisii de carbon scăzute cu până la 80% față de ambalajele din plastic sau polistiren.

Produsele noastre sunt realizate din amidon de porumb și din trestie de zahăr și sunt singurele produse care pot fi compostate împreună cu resturile alimentare. Ambalajele se biodegradează atât în centre de compostare comercială, cât și în unitățile de compostare la domiciliu, fără să polueze,” a declarat Tudor Georgescu.

Biodeck oferă comercianților pungi biodegradabile și compostabile, pentru care nu mai trebuie plătită eco taxa

Începând de la 1 iulie 2018, pungile din plastic subțire și foarte subțire, de la casele de marcat ale comercianților, vor fi interzise, ca urmare a directivelor UE privind strategia de la nivel European legată de materialele plastic. Statisticile arată că un român consumă între 300 și 500 de pungi pe an, iar reciclarea lor este aproape inexistentă.

Venind în întâmpinarea acestor directive UE, Biodeck oferă comercianților din România pungi biodegradabile și compostabile, pentru care nu mai trebuie plătită eco taxa.

Produsele Biodeck, recent lansate pe piața din România, se comercializează online în magazinul propriu www.biodeck.ro, în magazinul online www.eMAG.ro, iar în curând produsele vor fi disponibile și pe www.amazon.co.uk. De asemenea, procesul de listare în marile rețele de magazine și in magazinele bio specializate, atât online, cât și offline, este în curs de desfășurare.

Mai multe detalii pe www.biodeck.ro

Contact – e-mail: sales@biodeck.ro/ telefon: 0742 135 350.

Ambalajele de unică folosință reprezintă 40% din consumul anual de plastic, iar România se situează pe ultimele locuri în Uniunea Europeană la cantitățile pe care le reciclează, recuperând sub 10% din plasticul pe care îl folosește. România s-a angajat față de UE cu privire la creșterea treptată a cantităților pe care le valorifică prin reciclare și compostare, adoptând o strategie de mediu în cadrul căreia își ia angajamentul să colecteze selectiv și să crească rata de reciclare.

Biodeck

Cu acționariat 100% românesc, Biodeck face parte din grupul Prodplast, cunoscutul producător de articole din material plastic. Compania Prodplast a fost înființată în 1957, are capital 100% privat și este cotată la Bursa de Valori București.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *