Campari își consolidează prezența în Rusia

Grupul italian producător de băuturi Davide Campari-Milano îşi consolidează prezenţa pe piaţa rusească aflată într-o creştere rapidă, aşteptându-se ca situaţia din Japonia să influenţeze comerţul în Asia în acest an.

Grupul de băuturi spirtoase, care deţine vodca Skyy şi whisky-ul Glen Grant, a declarat luni că se aşteaptă ca impulsul positiv înregistrat în a doua jumătate a anului 2010 să continue şi pe parcursul acestui an, în ciuda presiunii rezultate de costurile de producţie tot mai mari, fluctuaţiile valutei şi condiţiile dificile de tranzacţionare cu Japonia de după cutremur.

Campari, care a achiziţionat 16 branduri în 15 ani, a anunţat că va încheia afacerea cu distribuitorul moscovit Vasco CIS în 2012 pentru suma totală de 8,2 milioane de euro. Campari a mai afirmat că se aşteaptă ca vânzările din Rusia să-i dubleze volumul vânzărilor grupului până la 4% în 2012.

Grupul, care deţine un portofoliu de peste 40 de băuturi spirtoase, vinuri şi băuturi răcoritoare, a anunţat că va plăti dividende de 0,06 euro pe acţiune, la valoarea din 2009, confirmând în linii mari aşteptările analiştilor. Reprezentanţi ai companiei au mai declarat că prin consumul sporit al brandurilor sale principale profitul net în 2010 a crescut cu 14% până la 156,2 milioane de euro, o valoare uşor negativă faţă de previziunea medie a Reuters de 158,5 milioane de euro.

Sursa: Reuters

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *