Next_Capitall

Caravana Alcohelp ajunge în 24 de localități din mediul urban și rural

ALIAT, principala organizaţie non-guvernamentală din România, care oferă servicii în domeniul adicţiilor, cu sprijinul financiar al Heineken România, continuă programul iniţiat în 2010, Caravana Alcohelp, în 24 de localităţi din mediul urban şi rural din ţară.

Anul acesta, în implementarea Caravanei Alcohelp sunt implicate 4 organizaţii non-guvernamentale din ţară, care derulează activităţi pentru prevenirea şi combaterea consumului abuziv de alcool: Fundaţia Caritabilă Orizonturi din Câmpulung Moldovenesc, Programul “Sf. Dimitrie Basarabov” al Asociaţiei Filantropice Medical-Creştine Christiana, din Cluj-Napoca, Fundaţia Solidaritate şi Speranţă, din Iaşi şi Fundaţia pentru Tineret Buzău.

Caravana Alcohelp face parte din programul dezvoltat de către ALIAT şi susţinut de compania Heineken România pe tema consumului problematic de alcool. Prin acţiuni organizate în mijlocul comunităţii, aceasta vizează creşterea gradului de conştientizare a populaţiei în ceea ce priveşte caracterul problematic al consumului abuziv de alcool, precum şi creşterea gradului de accesibilitate a intervenţiilor în domeniul prevenirii şi tratamentului consumului problematic de alcool.

Caravana Alcohelp din 2011 presupune prezenţa unei echipe de specialişti în adicţii şi voluntari ai organizaţiilor partenere în 24 de localităţi din mediul urban şi rural din România, din judeţele: Buzău, Iaşi, Botoşani, Suceava şi Cluj. În fiecare localitate vor fi instalate corturi, iar voluntarii vor împărţi materiale informative despre platforma www.alcohelp.ro, vor oferi consiliere celor interesaţi şi vor pune la dispoziţia vizitatorilor un chestionar prin care aceştia îşi pot determina gradul de periculozitate al consumului de alcool.

Aceasta este o continuare a Caravanei Alcohelp din anul 2010, când aceasta a ajuns în 11 oraşe din ţară – Târgovişte, Vama Veche, Mamaia, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Iaşi, Vaslui, Timişoara, Arad, Piteşti, Bucureşti. În cadrul Caravanei Alcohelp 2010, specialiştii ALIAT au intrat în contact cu un număr total de 8.180 de persoane, au fost efectuate 960 de evaluări ale consumului personal de alcool, urmate de interpretarea rezultatelor şi o scurtă consiliere a respondentului, au fost distribuite 7.320 de pliante cu informaţii despre consumul problematic de alcool şi riscurile implicate de acesta (dintre care 860 de pliante în limba maghiară).

Lansat în luna noiembrie 2009 de către ALIAT, cu finanţare din partea Heineken România, www.alcohelp.ro este primul centru on-line de consiliere şi intervenţie de tip e-health adresat persoanelor cu un consum problematic de alcool. Conceput de specialişti în sănătate mintală şi de experţi în ameliorarea şi tratamentul problemelor cauzate de consumul abuziv de alcool ai ALIAT, www.alcohelp.ro reprezintă un instrument gratuit de prevenţie, intervenţie şi orientare către servicii specializate, uşor de folosit, care garantează confidenţialitatea şi anonimatul celor care îl accesează.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,074 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Caravana Alcohelp ajunge în 24 de localități din mediul urban și rural
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

 1. Frumoasa campanie!

  Răspunde
 2. Claudiu Ciobanu 14 iunie 2011, 12:03

  Da, şi important e că are continuitate.

  Răspunde
 3. […] nu au fost deloc simple cand vine vorba de obtinerea autorizatiilor pentru caravana AlcoHelp, mai ales in Bucuresti, imi spune Ioana Tomus. In tara insa, lucrurile au mers mai usor, mai ales […]

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: