Cargill anunță achiziționarea producatorul german de ciocolată KVB

Cargill îşi extinde în Europa operaţiunile cu cacao şi ciocolată prin achiziţionarea Schwartauer Werke GmbH & Co. KG Kakao Verarbeitung („KVB”), un producător de ciocolată cu sediul în Germania. KVB are două unitaţi de producţie, ambele situate în Berlin, având o capacitate de producţie cumulată de peste 75.000 tone de ciocolată pe an şi aproximativ 180 de angajaţi. La finalizarea tranzacţiei, după aprobarea din partea autorităţilor de reglementare, KVB şi angajaţii săi vor deveni parte a reţelei globale Cargill, beneficiind la o scară mai largă de pe urma operaţiunii integrate.

„Această achiziţie marchează un pas important în strategia de creştere a Cargill privind ciocolata şi capacitatea noastră de a ne servi clienţii actuali şi viitori”, a comentat Joos de Loor, directorul departamentului cacao şi ciocolată al Cargill. „Această tranzacţie va consolida poziţia Cargill în Germania, cea mai mare piaţă a ciocolatei din Europa, şi va crea oportunităţi pentru a ne extinde afacerile cu ciocolată pe noi pieţe”, a mai adăugat el.

Cele două fabrici ale KVB din Berlin vor completa dotările existente ale industriei de cacao şi ciocolată ale Cargill, situate în Klein Schierstedt şi Hamburg. Din clipa în care va face parte din consorţiul Cargill, afacerea şi clienţii acesteia vor beneficia pe deplin de cunoştinţele profunde în materie de cacao şi ciocolată, precum şi de vasta expertiză privind tehnologiile şi ingredientele alimentare, puse la dispoziţie de către specialiştii Cargill.

Combinând expertiza KVB cu standardele ridicate ale producţiei de ciocolată ale Cargill, accesul la boabe de înaltă calitate, precum şi capacitatea de a gestiona riscurile preţului ingredientelor, se va încuraja creşterea ulterioară a companiei. Hermann Hauertmann, CEO al KVB, a comentat: „Această tranzacţie asigură baza pentru o creştere continuă a KVB, atât în Germania, cât şi la nivel internaţional. Reţeaua globală a Cargill ne asigură accesul la noi posibilităţi în ceea ce priveşte aprovizionarea şi structurile de cost optimizat, spre beneficiul clienţilor noştri. Suntem încrezători că personalul şi operaţiunile noastre vor oferi o valoare semnificativă segmentului cacao şi ciocolată existent în cadrul Cargill şi aşteptăm cu nerăbdare dezvoltarea de produse de calitate inovative pentru cei mai preţioşi clienţi ai noştri.”

Se asteapta ca finalizarea achiziţiei să se desfăşoare în prima parte a anului 2011.

Despre KVB

Schwartauer Werke Kakao Verarbeitung Berlin (KVB) este unul dintre cei mai mari producători de ciocolată, pe segmentul business-to-business, din Germania. Cu mai mult de 45 de ani experienţă în producţia de ciocolată şi produse semi-finite din cacao, KVB a elaborat o expertiză unică pe produs pentru clienţii din ţară şi străinătate. Clienţii variază de la producători europeni mari, mici şi mijlocii de ciocolată, patiserie şi din industria de îngheţată. KVB se aprovizionează din ţările producătoare de cacao din întreaga lume şi îşi asumă obligaţia să înainteze soluţii în sprijinul clienţilor săi, indiferent dacă aceştia au nevoie de produse din cacao standard sau specializate. KVB este parte a AOH Nahrungsmittel Group amplasat în Bad Schwartau. Grupul de societăţi AOH, care include, de asemenea, Schwartauer Werke, precum şi Hero Group, situat în Elveţia, este controlat de către dr. Arend Oetker.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,057 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Cargill anunță achiziționarea producatorul german de ciocolată KVB
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: