Cargill își încheie operațiunile de pe piața uleiurilor vegetale din România

Cargill a încheiat un acord cu Expur, o filială a companiei franceze Sofiprotéol, pentru vânzarea activelor sale de presare, rafinare şi îmbuteliere din România. Contractul dintre Cargill şi Expur are ca obiect mărcile de uleiuri vegetale îmbuteliate Untdelemn de la Bunica şi Olpo şi o parte din echipamentele de presare, rafinare şi îmbuteliere.

Compania Expur este producătorul brandurilor de ulei de floarea soarelui Ulcom, Marisol şi Lorena.

Cargill a luat decizia strategică de a-şi înceta operaţiunile de pe piaţa uleiurilor vegetale din România şi de a se concentra pe creşterea şi dezvoltarea operaţiunilor agricole, inclusiv pe serviciile acordate fermierilor şi pe activităţile de producţie de nutreturi derulate pe această piaţă. Prin urmare, după vânzarea activelor sale, Cargill îşi va închide unitatea de producţie de la Podari, localitate aflată în sudul României, aceasta nefăcând obiectul tranzacţiei.

„Compania Expur, membră a grupului francez Sofiprotéol, este deja prezentă pe piaţa uleiurilor vegetale din România şi credem că acordul pe care l-am încheiat oferă oportunităţi mai favorabile pentru viitorul acestei afaceri şi al mărcilor sale.“  a precizat Martin Schuldt, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Cargill Oils S.A.

„Cargill are o prezenţă puternică în România, care rămâne o ţară importantă pentru noi din punct de vedere strategic. Vom continua să ne dezvoltăm operaţiunile locale oferind fermierilor diverse produse, servicii, consultanţă şi instrumente financiare. Lucrăm în strâns parteneriat cu industria alimentară şi a nutreturilor din România, furnizând acesteia materie primă de cea mai înaltă calitate“, a declarat Schuldt.

Se preconizează că tranzacţia va fi încheiată în anul 2013, după primirea aprobării din partea autorităţilor din domeniul concurenţei. După finalizarea acesteia, Cargill va lua măsurile necesare pentru sistarea tuturor operaţiunilor de producţie la fabrica de la Podari.

Până la obţinerea aprobării din partea autorităţilor din domeniul concurenţei, Cargill îşi va dedica în continuare întreaga atenţie tuturor clienţilor şi mărcilor sale şi va deservi întreaga piaţă de consum din România, concentrându-se ca şi până acum pe calitatea produselor şi serviciilor destinate clienţilor. Pe întreaga perioadă a procedurii de obţinere a aprobărilor, precum şi în perioada de transfer al operaţiunilor către cumpărător, ne vom continua operaţiunile comerciale obişnuite şi vom rămâne dedicaţi aceloraşi valori.

De asemenea, Cargill va continua să îşi promoveze mărcile, inclusiv Untdelemn de la Bunica şi Olpo în acelaşi mod profesionist şi orientat spre client ca şi până acum.

„Considerăm că Expur este cel mai potrivit partener şi că acesta va continua să ofere o perspectivă excelentă de colaborare tuturor clienţilor noştri.”, a concluzionat Martin Schuldt.

Comentând acest acord, Peter Tagge, Directorul General al Expur, a declarat: «Mă bucură acest acord ce întăreşte prezenţa Expur în România şi confirmă dorinţa Sofiproteol de a se dezvolta în această regiune».

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,073 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Cargill își încheie operațiunile de pe piața uleiurilor vegetale din România
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: