Cei mai mari producatori de bere din lume

Care sunt cei mai mari producatori de bere din lume ? Cum arata top 5 producatori mondiali de bere, dupa cota de piata ? Iata-l :

Dupa cum se vede Anheuser-Busch InBev ( la noi e mai cunoscut dupa titulatura de InBev ) detine primul loc cu o cota de piata de 18,8 %.  Portofoliul de brand-uri ale InBev ( global brands ) cuprinde marci precum : Budweiser, Becks,  Stela Artois, Leffe sau Hoeggarden.

Pe locul secund este concernul SABMiller cu o cota de piata de 11,8 % si are in portofoliu marci precum : Miller, Peroni NA, Piersnell Urquel si Grolsch.

Pe locul 3 este Heineken cu o cota de piata de cca 9 % cu cele mai cunoscute brand-uri Heineken si Amstel Beer.

Pe locul 4 este Carlsberg cu o cota de piata de cca 6 %, avand brand-uri precum Carlsberg, Tuborg, Holsten sau Skol iar pe locul 5 este  China Resources Enterprise Co. cu o cota de piata de cca 4 %, unul dintre cei mai mari producatori FMCG din Asia.

Sursa: AdvertisingAge

2Performant

7 comentarii la „Cei mai mari producatori de bere din lume”

 1. In Bev are peste 300 de marci in intreaga lume. La noi detine brandul LowenBrau si doua marci autohtone Bergenbier si Noroc.

 2. @Claudiu

  Aproximativ corect.
  De fapt Anheuser-Busch InBev a vandut divizia sa est-europeana (StarBev: Staropramen Cehia, Jelen Pivo Serbia, Bergenbier Romania etc.) la inceputul crizei unui fond de investitii englez, insa are de gand sa o recupereze in cativa ani.

 3. Ca tot spuneai tu ceva:

  Intr-adevar, StarBev – Bergenbier S.A.: produce marcile proprii Bergenbier si Noroc, si sub licenta companiei surori Anheuser-Busch InBev: Stella Artois, Becks si LowenBrau (Berea Leului) si importa Leffe si Hoeggarden

  SABMiller (Ursus Breweries) produce in Romania: Ursus, Timisoreana, Ciucas, Azuga, alaturi de Peroni si Miller.

  Heineken are cea mai mare cota de piata in Romania si cele mai multe branduri, unele mostenite de la Brau Union: Golden Brau, Ciucas, Silva, Gosser, Neumarkt, Gambrinus, Schlossgold, Hategana, Harghita si bineinteles marca premium Heineken. Importa de asemena Zipfer si Edelweiss.

  Carlsberg este prezent in Romania prin URBB Carlsrom care produce sub maricle Tuborg, Calsberg, Holsten si Skol (ultima din acestea este o marca braziliana ce apartine AMInBev, divizia Sud Americana a Anheuser-Busch InBev)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *