Cererea Kraft Foods împotriva Starbucks a fost respinsă

Kraft Foods a anunţat sâmbătă, 29 ianuarie, că Judecătoria statului New York a respins cererea Kraft Foods privind o dispoziţie preliminară împotriva Starbucks Coffee Company. Kraft Foods intenţionează să conteste decizia la Curtea de Apel a Statelor Unite ale Americii cât mai repede posibil.

Hotărârea judecătorească ar fi pus capăt încercării Starbucks de a încheia unilateral parteneriatul strategic cu Kraft înainte de finalizarea unui proces de arbitraj necesar în cazul existenţei unui contract îndelungat între cele două companii. Procesul de arbitraj va continua în decursul următoarelor luni şi nu va fi afectat de decizia de azi a Curţii.

După prezentarea verdictului, Marc Firestone, Vicepreşedinte Executiv, Consilier General şi al Afacerilor Juridice şi Legale, a declarat: „Suntem dezamăgiţi că judecătorul a decis să nu ne ofere un ordin preliminar. Deşi am recunoscut mereu că există anumite obstacole legale privind obţinerea unei hotărâri judecătoreşti preliminare, am crezut că această situaţie justifică existenţa uneia, urmând să ne susţinem puternic punctul de vedere la apel.

Cu toate acestea, decizia de astăzi nu este una care să pună accent pe ideea de bază, conform căreia Starbucks poate pune capăt contractului dintre noi fără a ne recompensa aşa cum cer termenii contractului. Această nelămurire îşi va găsi rezolvarea prin arbitraj.

Fără o dovadă a încălcării bunurilor materiale, singurul mecanism de reziliere îndreptăţit al Starbucks este cel prin care este dator să plătească Kraft valoarea de piaţă corectă a afacerii, incluzând o primă. Mai mult ca oricând credem că această plată reprezintă un rezultat adecvat în această dispută.”

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,033 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Cererea Kraft Foods împotriva Starbucks a fost respinsă

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: