Cifra de afaceri a Grupului Bonduelle continuă trendul ascendent


În prima jumătate a anului 2010 – 2011 (1 iulie – 31 decembrie), cifra de afaceri a Grupului Bonduelle a crescut până la 884,6 milioane de euro, cu un procent de 16,4%. La o rată a schimbului valutar constantă, aceasta a crescut cu 1,6%. Şi al doilea trimestru a fost la fel de dinamic (urcând la 17% faţă de 15,7% în primul trimestru), fiind influenţat favorabil de consolidarea companiei (+11,9%), dar şi de ratele de schimb (+3,9%).

Zona europeană
În al doilea trimestru, activitatea înregistrată pe pieţele diferite pare să confirme o îmbunătăţire a consumului pe toate segmentele legumelor procesate tehnologic, dar, cu toate acestea, rămânând la niveluri inferioare celor de dinainte de criză. Activitatea Grupului Bonduelle în zona europeană a beneficiat de integrarea benefică, vreme de 6 luni, a France Champignon, punându-şi amprenta în mod pozitiv asupra celor trei tehnologii de prelucrare a legumelor în valoare de 90,1 milioane de euro.

Zona non-europeană
Activitatea din afara Europei confirmă creşterea înregistrată în vâzări, la o constanţă a schimbului valutar înregistrat în primul trimestru (5,5% faţă de 4,5%). Bucurându-se de un efect de bază favorabil, pieţele est-europene au înregistrat în primul trimestru o creştere semnificativă atât în volum cât şi în valoare.
Această extraordinară performanţă a fost compensată de preţuri mai mici în America de Nord (reducerea stocului excesiv şi deprecierea dolarului american în faţa celui canadian) şi de efectele conversiei dolarilor canadieni în dolari americani.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,053 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Cifra de afaceri a Grupului Bonduelle continuă trendul ascendent

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: