Coca-Cola a raportat vânzări sub estimările analiștilor, în T2

Coca – Cola Co, cel mai mare producător mondial de băuturi răcoritoare, a raportat în trimestrul doi din 2014 vânzări sub estimările analiştilor, pe fondul cererii reduse pentru sucuri şi Diet Coke în America de Nord.

coca-colaVeniturile grupului american Coca-Cola au scăzut cu 1,4%, la 12,6 miliarde de dolari, în perioada aprilie-iunie 2014, în timp ce analiştii se aşteptau la 12,8 miliarde de dolari.

Vânzările globale de băuturi răcoritoare au scăzut cu 1% în trimestrul doi din 2014, după ce compania a majorat preţurile în America de Nord pentru a compensa costurile mai mari ale ingredientelor.

Acţiunile Coca-Cola au scăzut cu 2%, la 41,55 dolari, în predeschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de la New York.

Profitul net a scăzut cu 3% în trimestrul doi din 2014, la 2,6 miliarde de dolari, sau 0,58 dolari pe acţiune, de la 2,68 miliarde de dolari, sau 0,59 dolari pe acţiune, în perioada similară din 2013.

Deşi atât Coca – Cola cât şi rivalul PepsiCo vând o gamă largă de băuturi, ambele companii suferă de pe urma scăderii vânzărilor de băuturi carbogazoase pe piaţa din America de Nord, cea mai importantă piaţă pentru producătorii de băuturi răcoritoare.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Coca-Cola a raportat vânzări sub estimările analiștilor, în T2
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: