Coca-Cola Enterprises revoluționează reciclarea în Marea Britanie

Coca-Cola Entreprises (CCE) a semnat un parteneriat pentru dezvoltarea unei noi fabrici care va procesa dublul cantităţii de sticle de plastic din Marea Britanie, conform site-ului companiei. Noul centru de reciclare, construit în Lincolnshire, Anglia, va fi dezvoltat pentru 15 milioane de lire sterline de către societatea mixtă formată între CCE şi liderul pieţei europene de reciclare a sticlelor din plastic, ECO Plastics.

CCE şi ECO Plastics au semnat un contract pe 10 ani care garantează o rezervă anuală de rPET (pet-uri reciclate pentru crearea unor ambalaje durabile pentru alimente de calitate). CCE va face o investiţie de capital de 5 milioane de lire sterline pentru a sprijini construirea noii unităţi, în timp ce ECO Plastics va oferi restul de 10 milioane de lire sterline pentru a finalizarea finanţarea proiectului.

Noua instalaţie de reciclare va fi ridicată pe domeniul deţinut de ECO Plastics în Lincolnshire şi va deveni operaţională începând de anul viitor. Instalaţia ECO Plastics existentă este cea mai mare din Europa, capabilă să proceseze mai mult de 100.000 tone de deşeuri din plastic sau 2 miliarde de sticle de plastic pe an. Studii independente au demonstrat că produsele obţinute din plasticul reciclat la instalaţia ECO Plastics prezintă cu mai puţin de 68% emisii de carbon decât ambalajele realizate din materiale pure.

Odată devenită operaţională, noua instalaţie va creşte numărul total de pet-uri procesate în Marea Britanie la 75.000 tone pe an, depăşind astfel dublul cantităţii de rPET de înaltă calitate produse în prezent. Astfel, CCE va fi aprovizionat cu suficient rPET pentru a-şi atinge obiectivul de 25% rPET din suma totală a ambalajelor din plastic din Marea Britanie până în 2012, marcând un moment important în activitatea în curs de desfăşurare a CCE de a dezvolta cel mai ecologic ambalaj posibil.

Guvernul britanic a salutat parteneriatul, numindu-l „un model inovator pentru viitor”. Tranzacţia este o premieră pentru industria producătoare de băuturi din Marea Britanie şi asigură faptul că sticlele de plastic pot fi reciclate şi revândute fără a părăsi ţara.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,028 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Coca-Cola Enterprises revoluționează reciclarea în Marea Britanie

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: