Coca-Cola HBC, desemnată din nou cea mai sustenabilă companie din industria de băuturi din Europa

Indexul de Sustenabilitate Dow Jones 2019 – un indicator de referință la nivel internațional pentru sustenabilitatea companiilor – a desemnat Coca-Cola HBC drept cea mai sustenabilă companie din industria de băuturi din Europa.

Coca-Cola HBCAceasta este a șasea oară în ultimii 7 ani când compania ocupă primul loc în acest clasament și a noua oară consecutiv când s-a numărat printre primele trei cele mai sustenabile companii din industria de băuturi la nivel global și european.

Scorurile maxime înregistrate la 11 categorii și îmbunătățiri în altele 9 au contribuit la un scor general de 90, care a plasat compania pe locul doi în clasamentul global.

“Suntem onorați și mândri că angajamentul echipei noastre și al partenerilor noștri în ceea ce privește practicile sustenabile ne-a adus din nou această recunoaștere. Suntem conștienți de faptul că aceste demersuri nu se opresc niciodată și întotdeauna mai sunt lucruri de făcut. Din acest motiv, punem accent pe îndeplinirea consecventă, pe termen lung, a obiectivelor noastre de sustenabilitate”, a declarat Zoran Bogdanovic, CEO al Coca-Cola HBC.

Rezultatele de sustenabilitate din 2018 care au contribuit la acest scor:

  • S-a îndeplinit angajamentul de a reduce emisiile de carbon din lanțul nostru de valoare cu 25% (comparativ cu 2010), cu doi ani mai devreme decât termenul stabilit (2020). Cu alte cuvinte, s-a redus cu 1,27 milioane de tone emisiile de carbon.
  • S-a atins un scor de angajament în rândul angajaților de 88%, peste media companiilor FTSE 100.
  • 37% din pozițiile de management sunt deținute în prezent de femei, ținta fiind de 50% până în 2025.
  • 98% din cheltuielile cu furnizorii, în valoare de 237 mil. euro, au mers către furnizori locali, sprijinind astfel afacerile și crearea de locuri de muncă în țările în care activăm. În același timp, s-a contribuit la economiile locale și s-au plătit taxe în valoare de 328 mil. euro.
  • S-a investit 7,9 mil. euro în proiecte dedicate comunităților, din care mai mult de o treime au mers către programul dedicat tinerilor, Youth Empowered, pentru a-i ajuta să dezvolte abilități profesionale și personale.
  • S-a redus cantitatea de apă utilizată în procesele de producție din fabricile noastre cu 22% (comparativ cu 2010).
  • S-a colectat cu succes echivalentul a 45% din totalul ambalajelor primare pe care le-am pus pe piață, pentru a fi reciclate.

Misiunea: sustenabilitatea

În septembrie 2018, s-au lansat angajamentele de sustenabilitate pentru 2025, pentru a aborda 6 domenii-cheie: reducerea emisiilor; consumul de apă și administrarea acesteia; O lume fără deșeuri; aprovizionarea cu ingrediente; nutriție; oamenii și comunitățile noastre. Detaliile despre toate angajamentele pot fi găsite aici. S-au făcut deja progrese importante și suntem aproape de atingerea acestor obiective.

Performanțele Coca-Cola HBC în materie de sustenabilitate sunt recunoscute și de alte clasamente respectate din industrie, cum ar fi CDP Climate Disclosure, MSCI ESG Rating și FTSE4Good Index.

Coca-Cola HBC 

Coca‑Cola HBC este unul dintre cei mai mari imbuteliatori ai companiei Coca‑Cola, având vânzări de peste 2 miliarde de unități. Compania activează într-o zona geografică extinsă, având operațiuni în 28 de țări, deservind o populație de aproximativ 605 milioane de oameni. Coca‑Cola HBC oferă o gama variată de băuturi răcoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apă, energizante, ceaiuri și cafea. Coca‑Cola HBC promovează o dezvoltare durabilă, generând valoare pentru afacerea să și pentru societatea în care activează. În acest sens, compania furnizează băuturi răcoritoare care satisfac nevoile diverse ale consumatorilor, încurajând în același timp un mediu de lucru deschis și desfășurându-și activitatea într-un mod responsabil astfel încât să protejeze și să mențină neschimbat mediul înconjurător, contribuind la dezvoltarea socio-economică a comunităților locale.

Coca-Cola HBC România a fost declarată cea mai sustenabilă companie pe plan local în 2016, 2017, 2018 și 2019, conform studiului Romania CSR Index, realizat de agenția de consultanță independentă The Azores. Coca-Cola HBC România este liderul industriei de băuturi, fiind cel mai mare exportator din domeniu, cu o pondere de aproximativ 30% din exporturile de băuturi.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Coca-Cola HBC, desemnată din nou cea mai sustenabilă companie din industria de băuturi din Europa
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: