Coca-Cola, Heinz și P&G vor avea PET-uri din plante

Compania Coca-Cola, Ford Motor Company, HJ Heinz, Nike si Procter & Gamble au anunţat formarea Plant PET Technology Collaborative (PTC), un grup strategic de lucru axat pe accelerarea dezvoltării şi utilizării materialelor PET realizate 100% pe bază de plante şi fibre.

Colaborare se bazează pe succesul înregistrat de tehnologia de ambalare Plant Bottle utilizată de Coca-Cola; ambalajul este parţial obţinut din plante şi a demonstrat un impact mai mic asupra mediului, în comparaţie cu sticle de plastic tradiţionale. În prezent, Heinz licenţiază tehnologia de la Coca-Cola pentru sticle de ketchup Heinz distribuite în magazinnele din SUA şi Canada.

Această nouă colaborare a fost formată pentru a sprijini noile tehnologii privind evoluţia materialelor şi a tehnologiilor de ambalare; dacă lucrurile evoluează pozitiv, PET-urile realizate parţial din plante, vor fi realizate integral pe baza acestei noi tehnologii.

Aceste companii importante se angajajează să  sprijine, să cerceteze, să extindă cunoştinţele şi să accelereze dezvoltarea de tehnologii care să fie viabile din punct de vedere comercial, mai durabile, realizate 100% pe baza de plante,  asigurându-se astfel reducerea consumului de combustibili fosili.

Companiile membre ale PTC aşteaptă cu nerăbdare să luceze împreună pentru a îndeplini fiecare obiectivele viitoare de afaceri.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *