Coca-Cola investește 22 de milioane de euro în noua linie de îmbuteliere Cappy Pulpy din România

  • de

Coca-Cola a inaugurat astăzi noua linie de îmbuteliere Cappy Pulpy în Ploiești, o investiție de 22 milioane de euro.

2-foto Linie Cappy PulpyCappy Pulpy este o băutură răcoritoare cu un conținut ridicat de pulpă de fruct, obținută cu ajutorul unei tehnologii de producție de ultimă generație. Aceasta permite existența a două fluxuri concomitente, unul care transportă partea lichidă a băuturii (sucul) și unul care transportă bucățile de pulpă de fruct. Sucul și bucățile de pulpă de fruct se întâlnesc la final, în valva de umplere, unde se amestecă. Tehnologia de ultimă generație, dar și rețeta specială, conferă noului Cappy Pulpy naturalețe și un gust intens răcoritor, prin păstrarea caracteristicilor pulpei din fruct. Capacitatea liniei de producție este de până la 36.000 de sticle pe oră.

“Noua linie de îmbuteliere Cappy Pulpy este încă un exemplu al angajamentului asumat de Sistemul Coca-Cola în materie de inovaţii de excepție, care răspund nevoilor consumatorului.”, a declarat Muhtar Kent, Președinte și CEO al The Coca-Cola Company. „Inovarea continuă a însoțit Sistemul Coca-Cola în călătoria sa, încă din 1886, când s-a inventat cea mai iubită și delicioasă băutură răcoritoare – Coca-Cola. De atunci, am continuat să investim pentru a ține pasul cu schimbările și cu preferințele consumatorilor din întreaga lume.”

Sistemul Coca-Cola a investit pentru prima dată în România în 1991, iar astăzi are peste 1.800 de angajați în toată țara, cu aproximativ 9 locuri de muncă generate indirect în restul economiei de fiecare loc de muncă la Coca-Cola. În România, Coca-Cola HBC România îmbuteliază produsele din portofoliul Coca-Cola în trei fabrici și le distribuie celor peste 64.000 de clienți din întreaga țară, printr-o rețea de 20 de depozite și centre de distribuție.

“Fabrica de îmbuteliere din Ploiești, cea mai mare din sud-estul Europei, este pentru Coca-Cola HBC un adevărat centru al investițiilor în inovații tehnologice. În urmă cu 4 ani, am inaugurat aici alte două inovații importante – mega-depozitul automatizat High-Bay și Centrala de cogenerare – cu o valoare totală a investiției de 45 de milioane de euro. Anul acesta aducem din nou în România o investiție majoră, de peste 22 de milioane de euro. Ne bucurăm astfel să putem reconfirma, prin amploarea și constanța investițiilor în România, poziția Sistemului Coca-Cola, ca unul dintre cei mai importanți investitori în economia românească.” a declarat Dimitris Lois, CEO al Coca-Cola HBC AG.

Noua linie aseptică de îmbuteliere se bazează pe un sistem de umplere de ultimă generație brevetat de Krones – lider mondial în furnizarea de tehnologie pentru producerea de băuturi și ambalaje, iar operarea sa este asigurată de 30 de lucrători calificați. Linia funcționează din iulie 2013 și produce băuturi în ambalaje destinate consumului imediat (0,33L PET) și consumului în familie (1,5L PET). Cappy Pulpy este produs în prezent în două arome – portocală şi grapefruit, atât pentru piața din România, cât și pentru alte piețe europene precum Bulgaria, Ungaria, Croația, Bosnia, Cehia și Slovacia.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

În perioada noiembrie – decembrie 2013, campaniile de publicitate de pe site-ul retail-FMCG.ro vor avea discounturi semnificative. Dacă doriți o estimare a costurilor pentru campania dvs. pe site-ul retail-FMCG.ro, accesaţi pagina de Publicitate.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *