Comisia Europeană organizează Seminarul „Directiva europeană privind siguranța jucăriilor”

Comisia Europeană organizează pe 17 Februarie 2012, la hotelul Howard Johnson din București, un seminar de o zi cu titlul „Directiva europeană privind siguranţa jucăriilor”, dedicat prezentării extinse a normelor actuale de aplicare a noii Directive 2009/48/CE privind siguranţa jucăriilor. Seminarul este finanțat de Comisia Europeană și este organizat de Toy Industries of Europe împreună cu Ministerul Economiei, Comerţuluişi Mediului de Afaceri din România.

Cu această ocazie, experţi străini şi români din domeniul jucăriilor vor oferi informaţii detaliate cu privire la acest sector şi vor pune la dispoziţia tuturor entităţilor interesate (autorităţi publice, antreprenori, producători de jucării) o analiză în profunzime pentru înţelegerea şi punerea în aplicare a noilor norme de siguranţă a jucăriilor, elaborate de Comisia Europeană.

Având în vedere că un procent mare de jucării de pe piaţa românească îl reprezintă importurile, este obligatoriu să se asigure faptul că toţi importatorii şi distribuitorii care operează în România sunt pe deplin conştienţi de obligaţiile care le revin în temeiul noii directive privind siguranţa jucăriilor.

Acest eveniment face parte dintr-o amplă campanie de informare privind siguranţa jucăriilor, dezvoltată de Comisia Europeană, DG Enterprise and Industry (DG ENTR) şi Toy Industries of Europe (TIE), cu scopul de a ajuta operatorii economici (producători, importatori, distribuitori şi reprezentanţi autorizaţi) să înţeleagă şi să aplice noile cerinţe. Campania este, de asemenea, adresată tuturor celorlalţi actori care joacă un rol important în verificarea jucăriilor înainte ca acestea să ajungă la consumatori, cum ar fi autorităţile naţionale, care sunt responsabile pentru supravegherea pieţei şi a jucăriilor, precum şi laboratoare de testare care consiliază atât industria, cât şi autorităţile.

Această campanie de educare se va derula în zece ţări pe parcursul anului 2012. Campania va fi demarată pe 16 februarie în Bulgaria, urmată de România, pe 17 februarie. Alte seminarii vor mai avea loc în Republica Cehă, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Polonia, Spania şi Suedia / Danemarca.

Despre Toy Industries of Europe (TIE)

Toy Industries of Europe (TIE) este o asociaţie comercială pentru industria jucăriilor europene, care cuprinde peste 25% din piaţa mondială a jucăriilor. Industria jucăriilor este extrem de prezentă la nivel internaţional şi este unul dintre sectoarele de afaceri cele mai dinamice din Europa. Aproximativ 80% din sector este format din întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri), care au mai puţin de 50 de angajaţi. Membrii TIE includ companii (Artsana, Bandai, grupul Ferrero, Hasbro, Hill Toys, Hornby, Grupul Lego, Mattel, Schleich şi Spin Master), precum şi asociaţii naţionale din Bulgaria, Franţa, Germania, Italia, Ţările de Jos, Spania, Suedia, Marea Britanie şi regiunea nordică. Afilierea la TIE este deschisă atât pentru companiile din Europa, cât şi pentru asociaţiile naţionale din statele membre ale Uniunii Europene (inclusiv ţările candidate).

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,050 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Importatori » Comisia Europeană organizează Seminarul „Directiva europeană privind siguranța jucăriilor”

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: