Compania Coca-Cola a anunțat rezultatele obținute pentru anul 2010 și Q1

  • de

Coca-Cola a prezentat ieri pe site-ul companiei rezultatele obţinute în urma creşterii volumului de vânzări la nivel mondial, cu un al patrulea trimestru în care câştigurile la acţiune (EPS) au fost comparabile cu cele obţinute de-a lungul întregului an, cu mult peste obiectivul pe termen lung al companiei. Impulsul global al societăţii avansează pe măsură ce volumul vânzărilor se extinde la nivel global, înregistrându-se valori ridicate atât în segmentul băuturilor nealcoolice ready-to-drink, cât şi în cel al băuturilor acidulate şi neacidulate. Volumul de creştere la nivel mondial a fost 6% în al patrulea trimestru şi de 5% pentru întregul an.

Câştigul la acţiune raportat pentru al patrulea trimestru a fost de 2,46 dolari, crescând cu 9% faţă de câştigul comparabil obţinut în urma tranzacţiilor efectuate de către Coca-Cola Entreprises (CCE). Pentru întregul an, câştigul la acţiune a fost de 5,06 dolari, cu câştiguri comparabile mai mari cu 14%, de la 3,49 dolari. Venitul net înregistrat pentru al patrulea trimestru a fost de 10,5 miliarde de dolari, cu veniturile provenite din schimbul valutar tot de 10,5 miliarde de dolari, mai mare cu 45%, incluzând un profit de 37% din modificările structurale legate de tranzacţiile CCE. Pentru întregul an a fost de 35,1 miliarde de dolari, cu venitul net provenit din schimbul valutar de 34,5 miliarde de dolari, în creştere cu 14%, cu un beneficiu de 8% din modificările structurale legat de tranzacţiile CCE.

La nivel mondial, volumul de creştere a fost impulsionat de brandul Coca-Cola, cu 4% pentru întregul an şi al patrulea trimestru, de asemenea. Volumul total şi câştigurile obţinute din valoarea acţiunilor au crescut atât în sectorul băuturilor nealcoolice ready-to-drink, cât şi în cel al băuturilor carbogazoase şi necarbogazoase în timpul celui de-al patrulea trimestru şi de-a lungul anului.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *