Compania Coca-Cola România introduce pe piața locală ambalajul realizat în proporție de până la 30% din plante

Compania Coca-Cola România anunță introducerea pe piața locală a unui ambalaj inovator, realizat în proporție de până la 30% din plante. Noul ambalaj, realizat prin tehnologia PlantBottle, este folosit, începând din luna iulie, pentru recipientele de 500 de ml de apă plată și carbogazoasă Dorna și Dorna Izvorul Alb. Dorna devine, astfel, prima apă minerală naturală din România distribuită într-un ambalaj cu până la 30% conținut din plante.

PlantBottleAmbalajul rezultat prin tehnologia PlantBottle este 100% reciclabil și reduce în mod considerabil emisiile de dioxid de carbon eliberate în atmosferă.

„Tehnologia PlantBottleTM reprezintă un progres semnificativ în inovația de ambalaj din domeniul băuturilor”, spune Raluca Vlad, Brand Manager Dorna în cadrul companiei Coca-Cola România. „Noul ambalaj arată și se comportă exact ca PET-ul clasic, însă are o amprentă de carbon mult mai mică asupra planetei. Este o sticlă de care suntem cu toții foarte mândri.”

Ambalajul PlantBottle este similar cu PET-ul clasic, cu excepția faptului că una dintre componentele acestuia din urma a fost înlocuită, în PlantBottleTM, cu o componentă din plante, respectiv trestie de zahăr.

„În esență, înlocuim o parte din combustibilii fosili folosiți în fabricarea PET-urilor cu materii prime din plante, fără a scădea performanța ambalajelor. Acest lucru reduce impactul pe care compania îl poate avea asupra mediului înconjurător și micșorează dependența de petrol”, mai spune Raluca Vlad.

Doar în anul 2010, introducerea ambalajelor PlantBottle a echivalat cu eliminarea a aproximativ 30.000 de tone de dioxid de carbon (CO2) sau a aproximativ 60.000 barili de petrol, care ar fi fost folosiți pentru a produce PET-urile clasice.

În prezent, tehnologia PlantBottle folosește etanol din trestie de zahăr din Brazilia. Bioetanolul din trestie de zahăr din Brazilia este singurul biocombustibil recunoscut pe scară largă de către autoritățile din domeniu pentru performanțele sale ecologice și sociale unice. Culturile de trestie de zahăr din Brazilia sunt întreținute aproape în totalitate cu apă de ploaie, fără să fie nevoie de cantități suplimentare de apă pentru irigare. De asemenea, trestia de zahăr este cultivată în cantități industriale, folosind fertilizatori organici, pe terenuri arabile degradate pentru a nu irosi terenurile arabile destinate culturilor agricole pentru hrana populației.

Un alt avantaj pe care ambalajul PlantBottle îl oferă este acela că, spre deosebire de alte materiale obținute din plante, acesta poate fi procesat în fabrici și instalații de reciclare deja existente. Ambalajele PlantBottle pot fi, de asemenea, folosite, reciclate și refolosite pe termen nelimitat.

Noile ambalaje vor avea pe etichetă un mesaj și un logo specifice și vor fi, de asemenea, promovate în puncte de vânzare special amenajate în magazine.

Obiectivul Companiei Coca-Cola este ca, până în anul 2020, să înlocuiască toate materialele pe bază de petrol și combustibili fosili din componența PET-urilor clasice, cu materiale obținute din plante, precum și să introducă ambalajele PlantBottle pentru toate produsele din portofoliul companiei. Rezultatul va fi o sticlă 100% reciclabilă, din 100% surse regenerabile, neutră din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2Performant

3 comentarii la „Compania Coca-Cola România introduce pe piața locală ambalajul realizat în proporție de până la 30% din plante”

  1. Pingback: ambalaj ecoEcoteca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *