Compania DuPont va cumpăra Danisco pentru 5,8 miliarde de dolari

Compania DuPont, lider pe piața mondială a produselor chimice, va achiziționa Danisco, producătorul danez de aditivi alimentari, pentru suma de 5,8 miliarde de dolari.

Se așteaptă ca înțelegerea dintre cele două companii, ce prevede ca DuPont să plătească suma de 5,8 miliarde de dolari, pe lângă asumarea datoriilor în valoare de 500 milioane de dolari pe care le are Danisco la momentul actual, să se finalizeze în a doua jumătate a anului 2011. De asemenea, există posibilitatea ca DuPont să plătească net 3 miliarde de dolari, urmând ca restul sumei să fie acoperit plin plata creanțelor.

„Această tranzacție ar stabili DuPont ca un lider clar în domeniul biotehnologiei industriale, care aduce inovații științifice intensive ce se adresează provocărilor globale în ceea ce privește producția alimentară și consumul scăzut de combustibili fosili”, au declarat reprezentanții DuPont.

Companiile DuPont și Danisco sunt deja partenere în cadrul unei societăți mixte din domeniul tehnologiei de dezvoltare a etanolului celulozic.

Aditivii alimentari de specialitate produşi de compania Danisco – ce includ emulsificatori, culturi și îndulcitori – generează aproximativ 65% din vânzările totale, care s-au ridicat la 2,6 miliarde de dolari în anul fiscal 2010. Compania Danisco numără aproximativ 7.000 de angajați ce își desfășoară activitatea în 23 de țări.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Compania DuPont va cumpăra Danisco pentru 5,8 miliarde de dolari

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: