Consumul de bauturi alcoolice continua sa scada in 2010

In 2010, consumul de bauturi alcoolice in Romania a scazut la 5 l pe cap de locuitor de la 6 l pe cap de locuitor in 2009, potrivit Organizatiei Patronale a Industriei Alcoolului si Bauturilor Alcoolice – Garant.

In 2008, consumul de bauturi alcoolice din Romania a fost de 8,5 l pe cap de locuitor. In acest an, consumul de bauturi alcoolice este preconizat sa ajunga la aproximativ 90 – 100 milioane de litri, o scadere cu 15-20% comparativ cu 2009. In termeni valorici, consumul de bauturi alcoolice in 2010 este estimat sa atinga aproximativ 500 de milioane de €.

Pretul bauturilor alcoolice in Romania a crescut cu 5-7 % in 2010. Potrivit Organizatiei, zeci de companii mici si mijlocii din sectorul bauturilor alcoolice au fost inchise pe parcursul acestei perioade. O mare parte din fabricile de bauturi alcoolice ramase in functiune astazi in tara, produc la jumatate din capacitate. Ca urmare, peste 7.000 de oameni care lucrau in industria bauturilor alcoolice si-au pierdut locurile de munca in 2010.

Sursa: PMR

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,033 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Consumul de bauturi alcoolice continua sa scada in 2010

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: