Consumul de bere a crescut, în 2015, la 80 de litri pe cap de locuitor față de 74 de litri în 2014

Consumul de bere pe cap de locuitor a urcat la 80 l în 2015, de la 74 l, în 2014, iar volumul pieţei berii a atins 15,8 milioane hl în 2015, în creștere cu 6,5% față de cel înregistrat anul precedent, conform datelor prezentate azi de Asociaţia Berarii României într-o conferinţă despre evoluția pieței berii la nivelul anului 2015.

Conferinta2016“Contextul favorabil creat la nivelul întregii țări anul trecut, printr-o evoluție pozitivă a indicatorilor economici ai României, și-a pus indiscutabil amprenta asupra vieții de zi cu zi a românilor, implicit asupra deciziilor lor de consum. Astfel, mai mulți români au ales să savureze o bere în momentele plăcute petrecute alături de cei dragi. După un prim semestru 2015 care ne indica o evoluție pozitivă a pieței, rezultatele finalului de an ne-au confirmat așteptările.”, a declarat Igor Tikhonov, Președinte Asociația Berarii României.

Producția de bere rămâne unul dintre factorii importanți în generarea creșterii economice la nivelul României, în special datorită caracterului său național: peste 97% din berea consumată în România este produsă local, iar peste 70% din materiile prime agricole folosite pentru producerea berii provin chiar din România. Ca o consecință imediată a acestui fapt, la nivelul întregii țări, sectorul berii generează, direct și indirect, peste 84.900 locuri de muncă.

Se apropie Campionatul European de Fotbal – Televizoare peste aşteptări

 “Anul trecut a constituit o baza  solidă pentru piața berii.  Sperăm ca aceasta să permită sectorului berii să aibă în continuare o contribuție susținută la economia României. Berea trebuie sa rămână un element cheie, atât în generarea de creștere economică, cât și în completarea momentelor plăcute pe care le petrecem alături de cei dragi.”, a adăugat Constantin Bratu, Director general Asociația Berarii României.

Piața berii în 2015 – INFOGRAPHIC

·         Investiții: eforturile investiționale ale membrilor Asociației au fost aproape constante de-a lungul timpului, în 2015 acestea ridicându-se la 55,5 milioane Euro. Până în prezent, investițiile cumulate realizate de membrii Asociației au atins un total de 1,35 miliarde Euro.

·         Importuri: în 2015, importurile au scăzut cu 0,1 milioane Hl față de 2014, atingând 0,35 milioane Hl, astfel menținându-se la nivelul de sub 3% din piață.

·         Exporturi: în ceea ce privește exporturile, acestea au înregistrat o ușoară creștere, de 0,2 milioane Hl față de anul anterior, atingând 0,5 milioane Hl.

·         Număr de angajați: numărul de angajați ai companiilor producătoare de bere membre ale Asociației a rămas la un nivel aproximativ constant față de anul anterior, în 2015 atingând 3.700.

Consumul de bere

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *