Consumul mondial de bere va ajunge la peste 2 miliarde de hectolitri pana in 2013

Potrivit ultimului raport Canadean Global Beer Trends, consumul de bere la nivel mondial va depasi 2 miliarde de hectolitri pana in 2013. Desi consumul de bere a fost afectat de ciza economica, la nivel global cresterea este inca relativ solida, Canadean estimand o rata de crestere de 2.8% intre 2009 si 2015.

Totusi, aceasta cifra mascheaza diferente semnificative la nivel regional. In Asia este estimata o crestere de 5% (CAR) a consumului de bere intre 2009 si 2015. Si pe piata de bere africana se preconizeaza o crestere de 5% (CAR), in America Latina de peste 3% (CAR) iar in Orientul Mijlociu de 5.5% (CAR) in aceiasi perioada. In contrast, piata Europei de Est se asteapta la o crestere de numai 1.5% (CAR), pe cand consumul de bere in America de Nord este asteptat sa aduca cresteri de numai 0.5% (CAR), iar in Europa de Est este de asteptat sa se inregistreze un declin marginal.

Previziuni ale cresterii consumului global de bere, pe regiuni, 2009 – 2015 :

REGIUNERAC* 2009-2015
Africa5.0%
Asia5.0%
Australasia1.0%
Europa de Est1.5%
America Latina3.0%
Orientul Mijlociu/Africa de Nord5.5%
America de Nord0.5%
Europa de Vest0.0%
TOTAL3.0%

*RAC = rata anuala de crestere, rotunjita la 0,5%

Performanta puternica de pe piata berii asiatice duce la prognoze conform carora 38% din consumul total de bere pana in 2015 va fi in aceasta regiune. Piata asiatica este dominata, bineinteles, de China iar pentru anul 2015 Canadean prezice ca un sfert din consumul de bere la nivel mondial il va detine numai China. Piata berii din China este prognozata sa atinga 573 milioane de hectolitri, de doua ori mai mult decat in Statele Unite, a doua ca marime in lume pe piata berii.

Datele Canadean Global Beer Trends arata ca si in Kazakhstan, Vietnam, Angola si India se prognozeaza cresteri anuale din doua cifre intre 2009 si 2015. Intr-adevar, se estimeaza ca piata vietnameza sa aiba putin peste 8% din consumul global intre 2009 si 2015. In Germania, Olanda, Canada, Franta si Marea Britanie este asteptata o scadere continua, iar in Europa de Vest doar Finlanda, Italia, Norvegia, Portugalia si Spania asteapta mici cresteri.

Piata berii rusesti a fost lovita mai puternic de criza economica, scaderea increderii consumatorilor fiind cauzata de incetinirea cresterii economice globale si agravata de triplarea accizei la bere. Aceasta piata a fost una de top inainte de criza, cu o rata anuala de crestere de peste 11% intre 1999 si 2008. Cu toate acestea, in 2009 s-au inregistrat scaderi de aproape 4%, agravate de o alta scadere de 7% in 2010. Canadean prezice ca piata berii din Rusia va reveni si va inregistra iarasi cresteri, dar nu la nivelul dinaintea crizei. Pentru perioada 2011-1025, presupunand ca accizele nu se vor mai majora si ca nu vor exista noi restrictii legislative asupra vanzarii de bere, Canadean prezice o crestere anuala de aproape 4%.

Rapoartele Canadean includ si un clasament al fabricilor de bere cele mai bune din lume. Acest lucru arata ca patru dintre cele mai mari grupuri de producatori de bere (A-BInBev, SABMiller, Heineken si Carlsberg) reprezinta in prezent o cota combinata de 42% din berea vanduta la nivel mondial.

Per total, Canadean vede o usoara incetinire a cresterii de pe piata berii, dar cu o prognoza de consum in medie de 30l pe cap de consumator in 2015, exista potential pentru o eventuala crestere.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,053 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Consumul mondial de bere va ajunge la peste 2 miliarde de hectolitri pana in 2013

Spune-ți părerea

  1. producatorii de bere din lume doresc sa multumeasca sinergiei #drinkteamro si #dreamteamro pentru aceasta reusita :D

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: