Coty preia divizia de produse de frumusețe a Procter & Gamble pentru 12 miliarde de dolari

Producătorul american de produse de frumuseţe şi parfumuri Coty va prelua operaţiunile din domeniul produselor de frumuseţe ale compatriotului Procter & Gamble pentru 12 miliarde de dolari.

home-prod3-nail-effectDivizia de produse de înfrumuseţare a P&G, care regrupează mărci de produse cosmetice Max Factor şi CoverGirl precum şi parfumuri şi produse de îngrijire a părului precum Wella, a generat în ultimul an fiscal vânzări de 19,5 miliarde de dolari, sau 23% din vânzările anuale totale de 83 de miliarde de dolari ale grupului.

P&G şi-a anunţat anul trecut intenţia de a vinde 90 până la 100 de branduri cu livrări în scădere, urmând să se concentreze pe 70 până la 80 de branduri ‘cheie’, care sunt responsabile pentru majoritatea profiturilor şi veniturilor sale.

Potrivit New York Post, care citează surse din interiorul companiei, Coty a câştigat procedura de licitaţie organizată de Procter & Gamble dar un acord nu a fost finalizat încă, fiind posibil ca termenii acordului să fie modificaţi. Dacă tranzacţia va fi confirmată, această operaţiune va marca intrarea grupului Coty, companie cu o capitalizare bursieră de 9,4 miliarde de dolari, în rândul marilor jucători din acest sector. Potrivit firmei Dealogic, Coty va deveni lider mondial pe piaţa parfumurilor, devansând L’Oréal.

Procter&Gamble produce în România branduri precum Pampers sau Gilette, dar sunt realizate şi şampoanele şi balsamurile de păr Head&Shoulders, Pantenne, Wash&Go şi Blendax.

Sursa: Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

2 comentarii la „Coty preia divizia de produse de frumusețe a Procter & Gamble pentru 12 miliarde de dolari”

  1. Pingback: Sinteza săptămânii 15 - 19 iunie 2015

  2. Pingback: Cele mai importante evenimente din 2015, in piața de retail & FMCG din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *