Cramele Halewood aduc vinurile perfecte pentru zilele călduroase

Producătorul Cramele Halewood ne recomandă pentru luna mai trei vinuri din gama Prahova Valley Reserve – vinuri fructuoase, echilibrate, vinificate în stil modern: Chardonnay, Sauvignon Blanc şi Cabernet Sauvignon.

Prahova Valley Reserve Chardonnay este un vin alb sec, elegant, cu personalitate, de culoare galben-verzui strălucitor. Aromele fine de vanilie şi nucă de cocos se îmbină armonios cu note de fructe tropicale (mango şi fructul pasiunii). Strugurii din care este produs acest vin provin din zona Sebeş-Transilvania, recunoscută pentru producerea de vinuri albe seci şi demiseci de calitate ridicată. Este recomandat a se servi cu peşte, carne albă cu sosuri complexe, dar şi cu preparate din bucătăria asiatică.

 

 

Sauvignon Blanc este un vin demisec, proaspat, floral şi fructuos (arome subtile de piersici şi pepene galben), cu un postgust elegant unde predomină notele citrice. Este însoţitorul perfect pentru fructe de mare, în special stridii şi creveţi, salate bogate în crudităţi sau brânzeturi proaspete de capră cu ierburi aromate.

 

 

 

Vinul roşu recomandat de Cramele Halewood pentru luna mai este Prahova Valley Reserve Cabernet Sauvignon, un vin sec extrem de generos, corpolent şi bine echilibrat. Strugurii folosiţi pentru obţinerea acestuia provin din zona viticolă Dealu Mare, recunoscută ca fiind „patria vinurilor roşii”. De un rubiniu scânteietor, cu arome fine de tutun, piper negru şi stejar rumenit, acest Cabernet Sauvignon se serveşte cu preparate din raţă, miel şi vânat, dar şi alături de brânzeturi fine.

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *