Cramele Halewood lanseaza primul vin ecologic

Cramele Halewood lansează primul vin ecologic al companiei – Byzantium Rosé Euxine Shiraz-Rose. Acesta este obţinut din recolta 2012 a viilor ecologice Halewood din regiunea Murfatlar.

Produs în ediţie limitată de 6700 de sticle, vinul este mărturia simbiozei perfecte a solului, viţei de vie, soarelui prieten şi a măiestriei vinificatorului.

“Din grijă şi respect pentru consumator, dar urmărind şi protejarea mediului, Halewood a gândit plantaţiile sale din regiunea Murfatlar ca vii ecologice. Astfel, cele 57 de hectare, plantate în 2007 şi 2008, au dat în anul 2010 prima recoltă de struguri de vin certificaţi ecologic. În acest an compania oferă consumatorilor primul vin ecologic din protofoliul său: Byzantium Rosé Euxine Shiraz-Rose 2012. Acesta reprezintă o nouă reuşită a Grupului Halewood România” a declarat Adriana Grecu, director marketing şi export Cramele Halewood.

Agricultura ecologică a căpătat în ultimii ani o importanţă sporită şi în România, iar grupul Halewood România se numără printre puţinii cultivatori de viţă de vie ecologică şi producători de vin ecologic din ţară.

Pentru obţinerea unui produs ecologic, producătorii trebuie să respecte în permanenţă legislaţia comunitară şi internaţională, iar consumatorii trebuie să ştie că un vin cu adevărat ecologic are pe etichetă sigla ecologică UE şi numărul Certificatului ecologic obţinut de companie după ce producţia a fost monitorizată de specialiştii din Ministerul Agriculturii.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *