ZaharulOradea

Creștere cu 5% a cifrei de afaceri pentru Grupul de firme Agricola

Logo AGR 3DÎn primul trimestru al anului 2013, Grupul de firme Agricola a înregistrat o cifră de afaceri de 117,964 mil. lei, cu 5% mai mult faţă de cifra de afaceri înregistrată în perioada similară a anului trecut (112,953 mil. lei).

Agricola Internaţional SA, cea mai importantă companie a Grupului de firme Agricola, în care sunt integrate lanțul de producție al cărnii de pasăre, reţeaua proprie de magazine şi operatorul logistic, a înregistrat în primele 3 luni o creştere a cifrei de afaceri cu 11%, ajungând în prezent la circa 79,625 mil. lei (de la 71,742 mil lei anul trecut).

Rezultatele sunt în linie cu obiectivele stabilite, pentru anul în curs, pentru companiile Grupului Agricola care și-au fixat obiective de creștere între 5 si 15%.

Deși debutul acestui an a fost marcat de discuții aprinse referitoare la carne și produsele din carne, vânzările de carne de pui au crescut 8% în volum, în primele trei luni, comparativ cu perioada similară din 2012, iar în valoare cu 24%.

Vânzările la categoria salamuri crude uscate realizate de Salbac, companie din cadrul Grupul Agricola Bacău, au crescut în primul trimestru cu 16% faţă de aceeaşi perioadă din 2012. În continuare, grupa salamurilor crud-uscate performează, în vreme ce grupa salamurilor fiert-afumate înregistrează o ușoară scădere a volumelor, în trendul pieței. Per ansamblu, compania Salbac are o creștere a cifrei de afaceri de 14% față de anul trecut.

La categoria semipreparate şi produse de tip ready-meal, obţinute la fabrica Europrod, în primul trimestru s-a înregistrat o scădere cu 15 procente a volumelor vândute, și o diminuare ceva mai mică a cifrei de afaceri.

Și la categoria ouă pentru consum, produse la Avicola Lumina Constanţa, s-a înregistrat o diminuare de 10% a vânzărilor faţă de primul trimestru al anului precedent, principalul motiv fiind o supraproducție în țările vestice care a condus la o scădere dramatică a prețului pe întreaga piață a Uniunii Europene.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,059 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Creștere cu 5% a cifrei de afaceri pentru Grupul de firme Agricola
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: