Creștere puternică a cifrei de afaceri pentru Bonduelle

În primul trimestru al anului financiar 2010 – 2011, Bonduelle a înregistrat o creştere puternică a cifrei de afaceri şi a revizuit trendul ascendent al marjei-ţintă de operare. Cifra de afaceri consolidată a atins 884,6 milioane de euro faţă de 760 milioane, în creştere cu 16,4% faţă de primul trimestru al anului trecut.

Grupul Bonduelle a beneficiat şi de o creştere a perimetrului de vânzare cu 10,5% în urma achiziţionării în aprilie 2010 a producătorului France Champignon şi de 4,3% la rata schimbului valutar. Volumul vânzărilor, în funcţie de noul perimetru şi de schimbul valutar constant, a înregistra o creştere unitară de 1,6%.

În conformitate cu previziunile anunţate la publicarea ultimelor rezultate anuale, venitul net a scăzut cu 38,5% până la 15,5 milioane de euro. Această scădere este semnificativă, dar nu recurentă graţie unei combinaţii a trei factori: cele mai ridicate niveluri ale inventarului din întreaga istorie, o ciclicitate puternică a vânzării brandurilor proprii şi a parităţii dolarilor americani şi canadieni, impactând asupra profitului. Cu toate acestea, ţinând cont de nivelul de recuperare al consumului în Europa de Est şi succesul inovaţiilor lansate în Europa şi Canada, marja-ţintă a Grupului Bonduelle a evoluat.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,053 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Creștere puternică a cifrei de afaceri pentru Bonduelle
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: