Creșteri anuale cu două cifre pentru gama de gelato Siviero Maria, în perioada 2015 – 2017

În 2016, piaţa de îngheţată din România a crescut cu 7% valoric şi cu 5% în volum, faţă de 2015, conform datelor de Audit Retail Nielsen înregistrate în volum și valoare pentru categoria îngheţată, România (Copyright © 2017, The Nielsen Company).

În volum, un procent de 56% din piaţa de îngheţată din România revine retailului modern, în timp ce 45% revine retailului tradiţional, conform aceloraşi date de Audit Retail Nielsen.

În acest context, Siviero Maria, un brand 100% italian de gelato autentic, îşi menţine trendul ascendent şi înregistrează, în acest sezon, la fel ca în 2015 si 2016, creşteri cu două cifre.

Produsă în fabrica din Bentivoglio, Bologna, de către compania G7, gama de gelato Siviero Maria este prezentă în aproape toate reţelele retailului modern din România (Kaufland, Mega Image, Carrefour, Auchan, cora, Selgros), prin intermediul companiei Maresi.

Care este diferenţa dintre o îngheţată clasică şi un gelato?

Siviero MariaGelato nu este doar o simplă traducere în limba italiană pentru cuvântul ingheţată. Diferenţa începe de la reţetă, gelato fiind un produs pe bază de lapte şi are mai putine grăsimi, în timp ce îngheţata clasică are mai multe grăsimi decât un gelato, conţinând mai multă frişcă. În plus, gradul de aerare este mai mare la gelato care îi dă o textură cremoasă, transformând-o într-o cremă – îngheţată.

În cazul Siviero Maria, pentru a păstra această textură, fiecare caserolă este umplută manual, tocmai pentru a nu pune presiune pe produs (așa cum ar face o mașină). Şi mai interesant este faptul că nicio cutie de gelato Siviero Maria nu seamănă cu alta, pentru că şi procesul de decorare se face tot manual.

Sortimentaţie Siviero Maria

Gama de gelato Siviero Maria cuprinde atât produse take-home, de 500 sau 1.000 de ml, dar şi produse pentru consum imediat, de tip impulse – minicup de 150ml.

În ceea ce privește varietatea există 17 sortimente, de la clasicele Vanilie, Ciocolată, Căpşuni sau Fructe de pădure, la arome speciale cum sunt Cafeaua, Lămâia, Bacio – o combinație de ciocolată cu alune sau Mentă cu ciocolată, dar și varietăți de arome specific italiene cum sunt Stracciatella, Cappuccino, Panna Cotta, Affogata sau Tiramisu.

Pe lângă brandul Siviero Maria, Maresi importă şi distribuie la nivel naţional şi alte branduri de gelato aparţinând companiei italiene G7: o gamă de sorbeturi G7 (inghetață fără lapte), o gamă de produse Bio, cu ingrediente 100% ecologice tot sub brandul G7, dar şi brandul Gelato Madre, lansat recent şi în România, care cuprinde produse din ingrediente cu origine controlată şi 100% naturale.

Campania „Gelateria ta italiană, acasă”

Noua campanie Siviero Maria, care se desfășoară sub sloganul “Gelateria ta italiană, acasă” a pornit exact de la această idee simplă, potrivit căreia oricine poate avea acasă, alaturi de cei dragi, o gelaterie cu adevarat italiană.

Campania Siviero Maria „Gelateria ta italiană, acasă” are la bază spotul de mai jos care rulează în online (Google, Youtube, Facebook, Instagram, bloguri etc).

G7, un business de familie de 60 de ani

În 1958, Signore Gugliermo Visani a creat acest gelato, pornind de la o dorinţă a sa: aceea ca reţetele vechi și metodele tradiţionale italiene să fie păstrate și duse mai departe, astfel încât oricine să poată gusta acasă un gelato autentic, la fel ca pe străzile umbrite ale Bologniei.

Iar astăzi, visul său a devenit realitate, pentru că de la Bologna produsele ajung în 67 de ţări, printre care şi România, fabrica producând, în acest moment, peste 12 milioane de kilograme de gelato pe an.

Maresi Romania

Maresi Foodbroker, o companie de marketing si distributie, face parte din grupul Maresi, companie fondată în 1949 şi care a devenit una dintre cele mai de succes companii din Austria.

Alături de filialele sale din Ungaria, Cehia, Slovacia si România, Maresi este parte a Vivatis Holding AG, companie care îşi desfăşoară activitatea în zona de producţie şi servicii aferente produselor alimentare şi băuturilor.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *