Cumparaturi nocturne

Metro Cash & Carry a adus prima oara la noi conceptul de magazin non-stop, printre magazinele retail-ului modern, iar mai apoi, a fost implementat la fratele mai mic – real hypermarket, odata cu deschiderea primei locatii real din Bucuresti, real Pan Vitan. Programul non-stop nu este valabil si pentru locatiile real din tara ci doar pentru cele din Capitala : real Pan Vitan, real Berceni si – mai nou – real Cotroceni.

Imagine0151

Real Cotroceni este primul magazin situat in cadrul unui Mall, crescandu-i atfel sansele sa aiba un trafic semnificativ. Primele saptamani de la deschidere confirma acest lucru. O sa revin spre mijlocul lunii Decembrie cu o comparatie intre real Cotroceni si real Pan Vitan ( este locatia cu cel mai mare trafic din reteaua real si merita sa vedem daca va fi intrecuta).

Revenind la conceptul de magazin non-stop, trebuie sa spun ca acesta reprezinta diferenta pe care real doreste sa o faca fata de celelalte hypermarket-uri concurente si este si o gaselnita de marketing. Pe de alta parte, pentru cei care nu au un program strict sau nu trebuie sa se trezeasca cu noaptea in cap sa mearga la servici, varianta cumparaturilor nocturne este una viabila. Sau…cel mai comod ar fi in week-end : vineri sau sambata. De ce sa stai atat in trafic ? De ce sa te calci in picioare ? De ce sa stai la cozi nesfarsite la casele de marcat ?

Sa spunem totusi ca nu mai mult de 2% din total cumparatori din Bucuresti, isi fac cumparaturile noaptea ( capital.ro). Daca tot sunt deschizatori de drumuri, cei de la real sunt foarte optimisti si spun ca este loc de crestere, desi acest serviciu, cu care vin in plus, este si unul foarte costisitor. Cheltuielile de intretinere si cu personalul reprezinta un efort care, deocamdata, nu are acoperire din punct de vedere eficienta financiara, dar trend-ul, dupa parerea mea, este cel potrivit.

Nu…Nu am fost la cumparaturi nocturne. Cel putin deocamdata. O s-o fac in curand insa si o sa va spun cum a fost.

Voi o mai faceti pe shopperii noscturni ?

2performant.com

4 comentarii la „Cumparaturi nocturne”

  1. …nu prea, cu exceptia perioadei sarbatorilor de iarna, cand da strechea-n tot romanu’ in privinta foamei de aprovizionare.
    cu alte cuvinte, mai am putin pana plec la cumparaturi la 2.00 AM…

  2. Pingback: uberVU - social comments

  3. Noaptea? Nu! Abia ma misc ziua la cumparaturi… daramite noaptea! Tin minte ca am avut o tentativa acum cativa ani sa ma duc la Carrefour, atunci cand lansau pentru prima oara de sarbatorile de Craciun program non-stop, dar am renuntat cand un prieten de-al meu a mers pe la 3 noaptea, (sau dimineata de vrei) si mi-a spus ca era plin magazinul de “somnambuli”. Asa ca …

  4. Da, prefer cumparaturile nocturne. Chiar daca nu neaparat in magazinele non-stop. Am obiceiul sa ma duc cu 10 minute inainte de inchidere in Billa sau in Auchan ca astea sunt cel mai aproape de mine. Sau plec spre in real la 5 si ceva dimineata imediat cum incepe sa circule metroul. E drept ca la mine mai e si o chestie legata de faptul ca mi s-a intamplat de cam multe ori sa fiu atacata pe strada in timpul zilei, asa ca, daca nu e necesar (si pentru cumparaturi nu e necesar sa ies la o anumita ora), prefer sa ies din casa pe intuneric cand ma simt ceva mai ascunsa si cumva mai protejata. Sunt putin “people-phobic” – cu cat ma intersectez cu mai putini oameni, cu atat mai bine.

    Am un magazin Ethos la colt. Anul asta l-au rearanjat, i-au micsorat suprafata si programul lui non-stop s-a transformat intr-unul 7-22, parca. Ceea ce e trist. In timpul zilei oricum nu prea calcam pe acolo, ca sunt la poli si am Cora Lujerului si Carrefour Orhideea aproape – cand termin orele pot sa trec si pe la cumparaturi (pierd mai putin timp asa), dar in timpul noptii… era bine sa am un non-stop aproape in caz ca ma pocnea la 3 noaptea sa-mi iau ceva. Cel mai apropiat non-stop la care sa si gasesc ceva care sa prezinte interes pentru mine a ramas acum real Vitan… pana la care fac cel putin 45 de minute… pe jos, ca noaptea n-am cu ce sa ma duc alea 2 statii de metrou pana la Dristor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *