Next_Capitall

Danone intră în parteneriat cu DN Agrar Group, cel mai mare producător de lapte din România

Danone România anunţă semnarea unui parteneriat cu DN Agrar Group, pentru colectarea laptelui materie primă. În anul 2009, asociaţii firmei au înfiinţat o fermă zootehnică în comuna Gârbova, judeţul Alba, investind în acest proiect 8 milioane de euro. În prezent, ferma deţine peste 1.100 vaci de lapte, rasa Holstein, dintre care 900 sunt de muls, iar media de lapte pe cap de vacă este de 25-27 litri pe zi.

Ferma din Gârbova livrează zilnic la Danone 23 tone de lapte, iar până la finalul anului, canitatea livrată va ajunge la 30 tone de lapte pe zi. Încă de la înfiinţare, DN Agrar a pus accent atât pe calitatea laptelui cât şi pe lucrările şi procedurile zilnice. Aici sunt construite două grajduri, cu o capacitate de 600 capete fiecare, o sală de aşteptare, o sală de muls, o sală de depozitare a tancului de răcire a laptelui, maternitate, magazii, spaţii de depozitare şi silozuri. Ferma este dotată cu instalaţii la standarde europene şi utilaje specifice activităţilor zootehnice.

“Suntem încântaţi de parteneriatul cu DN Agrar, deoarece pentru noi este esenţial ca materia primă folosită să fie la cele mai înalte standarde. De aceea, înfiinţarea fermei DN Agrar şi investiţia realizată aici nu poate decât să ne bucure, fiind o garanţie a calităţii laptelui şi implicit a produselor noastre”, declară Gheorghe Petrisor, Director Achiziţii Lapte, Danone România.

Încă de la intrarea pe piata din România în anul 1997, Danone a stabilit parteneriate solide cu fermierii, pentru colectarea laptelui materie primă. În prezent, Danone România colectează zilnic peste 200 de tone de lapte materie primă, ce este achiziţionat în proporţie de peste 95% de la furnizori contractuali de pe teritoriul României. Acestia sunt verificaţi şi auditaţi în prealabil şi controlaţi permanent pe toată perioada contractuală.

De asemenea, odată ajuns la fabrică, laptele este analizat în laboratorul propriu autorizat al Danone pentru confirmarea calităţii, atât sub raport compoziţional (conţinutul de proteine şi grăsime), cât şi igienic (analizele microbiologice).

Începând cu aprilie 2005, Danone a lansat şi programul „Spre Vest” (Reaching West), destinat investiţiilor în calitatea şi cantitatea laptelui, adresat fermierilor parteneri.

Obiectivele programului „Spre Vest” sunt creşterea cantităţii de lapte, prin cumpărarea de juninci cu un potenţial genetic superior şi îmbunătăţirea calităţii laptelui, prin investiţii în maşini şi instalaţii moderne de muls care permit scăderea numărului de germeni la 50.000/ml, chiar mai bine decât normele europene de 100.000 germeni/ml.

Pentru îndeplinirea acestor obiective, Danone facilitează şi susţine accesul fermierilor la credite – contractele pe termen lung încheiate cu compania Danone fiind o garanţie pentru finanţatori – şi acordă consultanţă tehnică şi managerială pentru investiţii. Implementarea acestui program creşte capacitatea de absorbţie a fondurilor europene şi este complementar cu programele iniţiate de Ministerul Agriculturii. Până acum, 90 de fermieri au beneficiat de investiţii în săli şi echipamente de muls, tancuri de răcire şi stocaj al laptelui şi de juninci cu potential genetic ridicat.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,076 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Danone intră în parteneriat cu DN Agrar Group, cel mai mare producător de lapte din România
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: