Danone lansează o nouă rețetă de iaurt, doar cu lapte și fermenți

Danone relansează iaurtul alb Danone Natural, folosind o rețetă nouă, ce are la bază doar lapte și fermenți, fără supliment de proteine din lapte, pentru a răspunde preferinței românilor pentru produse cât mai simple.

Danone Natural-Doar lapte si fermentiRețeta a fost realizată pornind de la așteptările românilor legate de un iaurt bun, de calitate: gust de lapte, ușor acrișor, proaspăt și textură consistentă. Noile iaurturi, cu un gust nou și mai proaspăt, sunt pregătite din lapte integral de 3,5% grăsime, la standarde europene, colectat de la fermele cu care Danone colaborează, și fermenți activi benefici – ingredientul esențial, fără de care niciun iaurt nu poate fi creat.

„Lansăm această nouă formulă, doar cu lapte și fermenți, pentru toți românii care și-au exprimat preferința pentru produse simple. Superioritatea iaurturilor Danone stă în calitatea excelentă a laptelui produs de fermele partenere, pentru că niciun proces de fabricație, oricât de avansat ar fi, nu poate îmbunătăți calitatea materiei prime utilizate.

Obținerea unui lapte de cea mai bună calitate presupune văcuțe de rasă, bine hrănite și îngrijite, și condiții de igienă foarte bune în fermă și sala de muls. De aceea, de aproape 10 ani, am lucrat împreună cu fermierii parteneri pentru a îmbunătăți continuu calitatea laptelui colectat și am alocat peste 25 milioane lei în acest scop. Datorită calității superioare a laptelui, care acum este mai bogat în proteine, putem oferi românilor o nouă opțiune de consum, o formulă simplă de iaurt, doar cu lapte și fermenti, ingrediente care se află de altfel la baza tuturor produselor noastre“,  declară Dieter Schulz, Director General Danone pentru Europa de Sud Est.

Compania are în prezent peste 30 ferme partenere, dintre care opt livrează lapte pentru Danone de peste 10 ani, iar două de 15 ani. Aproximativ 1 milion de iaurturi ies zilnic pe poarta fabricii Danone din București și iau drumul a nouă țări europene.

Iaurtul este un aliment natural, simplu, care se obține din lapte în care se adaugă fermenți, adică bacterii benefice, de origine pură, care îşi au originea în produse lactate tradiționale. Bacteriile uzuale de fermentare sunt Lactobacillus bulgaricus și Streptococcus termophilus. În ciuda denumirii științifice complicate, acestea sunt ingrediente naturale ce transformă iaurtul într-unul din alimentele cele mai valoroase din punct de vedere al conținutului nutritiv, cu numeroase beneficii pentru sănătate.

Consumat de peste 12000 de oameni, iaurtul este recunoscut ca aliment sănătos, fiind mai ușor de digerat decât laptele din care este obținut. Datorită bacteriilor vii pe care le conține, iaurtul contribuie la menținerea echilibrului florei intestinale, importantă pentru funcționarea sistemului digestiv. Iaurtul conține totodată proteine valoroase și calciu, alături de alte minerale și vitamine necesare pentru creștere și sănătate de-a lungul întregii vieți. În plus, studii recente demonstrează o mulțime de alte beneficii pentru organism, așa cum au fost prezentate de către experți în nutriție în cadrul Conferinţei Sănătate prin Alimentaţie 2014.

Noua formulă de Iaurt Danone Natural cu 3,5% grăsime este promovată online și în magazine de Văcuța Drăguța, un personaj carismatic, care vine de la ferma domnului Azoiței din Vrancea, partener Danone de 15 ani.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Danone lansează o nouă rețetă de iaurt, doar cu lapte și fermenți

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: