Danone Nations Cup

Danone Nations Cup se pregateste pentru a da startul Finalei Internationale din Africa de Sud, locul unde se vor intalni echipe din 40 de tari, intre 30 septembrie si 3 octombrie 2010. Romania va fi reprezentata la Mondialul juniorilor Danone de catre LPS Aripi Pitesti, castigatoarea editiei din acest an a Cupei Hagi Danone, si de catre Scoala Dinias, echipa care s-a impus in turneul Cupei Danone in anul 2009.

Peste 1120 de copii cu varste intre 10 si 12 ani se vor intalni pe continentul african pentru a lua parte la cea mai mare competiție mondiala de fotbal dedicata lor. Anul acesta in Africa de Sud se vor disputa doua finale: cea a campionatului din 2010 si finala editiei de anul trecut, amanata din cauza gripei noi. La nivel mondial, in 2009 la competitie au luat parte 20.000 de echipe de club si 25.000 de echipe scolare – adica peste 2.500.000 de copii.

Juniorii care vor reprezenta Romania la Danone Nations Cup au decolat spre Africa de Sud, ieri, la ora 15:30 de pe aeroportul “Henri Coanda”.

“Mergem sa castigam in Africa de Sud! Ne-am dorit foarte mult sa ajungem acolo si vom reprezenta Romania cu mandrie!”, a declarat Dani Honcea, capitanul echipei LPS “Aripi” Pitesti.

Danone a ales in fiecare tara un sportiv emblematic drept ambasador al evenimentului, iar la nivel international cel caruia i-a revenit onoarea de a promova si reprezenta cea mai mare competitie fotbalistica dedicata copiilor este fostul international francez, Zinedine Zidane, care va fi prezent in Africa de Sud alaturi de cei mici, pentru a-i sustine in aceasta aventura, care are loc pentru prima data in afara Frantei!

“La un moment dat, in viata ta, vrei sa si dai ceva inapoi. Fotbalul mi-a oferit atat de multe incat ma simt obligat sa transmit macar o parte din experienta mea catre generatiile tinere, nu doar din punct de vedere fotbalistic, dar si ca experienta de viata. Fotbalul este un joc, o pasiune pe care trebuie sa o traiesti la intensitate maxima asa ca mesajul meu este unul simplu pentru toti pasionatii de fotbal: pastrati aceasta atitudine de-a lungul anilor, indiferent de greutatile sau obstacolele pe care le veti intampina”, a declarat Zinedine Zidane.

Printre ambasadorii competitiilor nationale ale Cupei Danone se numara: Javier Zanetti (Argentina), Cafu (Brazilia) Dimitar Berbatov (Bulgaria), Peter Crouch (Anglia), Ciro Ferrara (Italia), Deco (Portugalia), Andres Iniesta (Spania).

Ambasadorul competitiei din Romania este Gheorghe Hagi, care, de-a lungul celor 3 luni de desfasurare a turneului national, s-a aflat pe stadion alaturi de cei aproape 4000 de copii participanti la Cupa Hagi Danone in anul 2010.

“Intotdeauna cand am trecut prin momente grele de-a lungul carierei mele de fotbalist, am avut pe cineva alaturi. Dupa ce mi-am incheiat cariera de jucator, dorinta mea cea mai mare a fost sa pot sa ii sprijin, intr-un fel, pe cei care, poate peste ani, ne vor aduce bucurie in suflete, asa cum si eu am facut-o. Sunt sigur ca orice ajutor, orice semn de incredere pe care il dam acum, isi va avea raspunsul peste ani, in performante remarcabile”, a declarat Gheorghe Hagi.

Danone Nations Cup este organizata anual incepand din 2000, aflandu-se anul acesta la cea de-a unsprezecea editie. Finala va debuta pe 30 septembrie, cu tragerea la sorti; pe 1 si 2 octombrie vor avea loc calificarile, urmand ca pe 3 octombrie, sa se desfasoare meciurile finale, pe stadionul Orlando din Johannesburg. Partidele din calificari se vor disputa pe terenurile de fotbal de la Universitatea din Pretoria, locul de cantonament al echipei nationale a Argentinei pe durata Mondialului din 2010.

Echipele participante la Finala Internationala sunt formate din 9 titulari plus 5 rezerve. Meciurile din calificari au o durata de 15 minute, iar cele din finale 20 de minute, acestea urmand sa se dispute pe terenuri de dimensiuni reduse (60×45 metri).

Danone Nations Cup a fost castigata pana in prezent de echipe din: Franta (2000 si 2008), Insula Reunion (2001 si 2006), Argentina (2002), Africa de Sud (2003 si 2007), Spania (2004) si Rusia (2005).

Fundatia “Gheorghe Hagi” şi Danone Romania şi-au unit fortele pentru a organiza anul acesta, in parteneriat, Cupa ”Hagi Danone”, cel mai important eveniment fotbalistic pentru copii desfaşurat in Romania.

Competitia include doua turnee paralele: Cupa “Hagi”, adresata juniorilor legitimati la cluburi de fotbal, şi Cupa Danone, adresata echipelor de fotbal din şcolile generale, pentru copii cu varste intre 10 şi 12 ani.

Prima editie a Cupei “Hagi Danone”, in cifre, a insemnat sapte competitii zonale desfasurate in perioada 27 martie – 16 mai 2010, 15 zile de meciuri, 3836 de jucatori de la 274 echipe si 331 de meciuri disputate. La toate acestea se adauga un turneu final la care au luat parte 16 echipe, care au disputat 31 de meciuri, timp de 4 zile, la Baza Sportiva Vointa din Constanta. Peste 21000 de spectatori au asistat la meciurile de fotbal ale Cupei “Hagi Danone”.

Cupa “Hagi Danone” este un eveniment sportiv sustinut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si de Federatia Romana de Fotbal.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *