Next_Capitall

Danone plateste o amenda de 21 de milioane de dolari

Compania Dannon Co. Inc., filiala nord-americana a concernului francez Danone, trebuie sa achite o amenda in valoare de 21 de milioane de $ pentru reclame inselatoare si sa renunte la afirmatia ca produsele sale Activia si Actimel sunt benefice sanatatii, masuri impuse de Comisia Federala de Comert (FTC) din Statele Unite.

Dannon va inceta sa sustina ca a consuma zilnic o portie de iaurt Activia va ameliora digestia si ca Actimel ii ajuta pe oameni sa evite o raceala sau o gripa.  La televiziune, pe internet, in reclamele din presa scrisa, dar si pe ambalajele produselor compania Dannon a mai sustinut ca aceste afirmatii sunt testate clinic, dovedite ulterior a fi false.

Dar oare au produsele Danone efectul scontat? Cel mai mare producator de iaurt din lume, Danone, a recunoscut ca a exagerat afirmatiile sale despre beneficiile pentru sanatate referitor la cele doua produse lactate populare, prin publicitate inselatoare.

In data de 15 decembrie 2010 FTC a anuntat ca cei de la Danone au decis sa renunte la afirmatiile sale in privinta celor doua produse in conformitate cu un accord legal la care s-a ajuns cu Agentia de Protectie a Consumatorilor din Statele Unite si Comisia Federala de Comert.

Pentru mult timp cei de la Danone au sustinut ca produsele lor functionale ce contin bacterii probiotice detin o lista lunga de beneficii pentru sanatate. Actimel a fost promovat ca fiind „clinic testat si dovedit ca ajuta la intarirea sistemului imunitar”, in timp ce Activia a fost promovat ca fiind „dovedit din punct de vedere clinic ca ajuta la reglarea sistemului digestiv in termen de doua saptamani”.

In toti acesti ani de cand Danone opereaza pe piata Statelor Unite, acesta este al doilea proces intentat impotriva companiei producatoare de iaurt. Un urma primului, compania a platit 35 milioane dolari in conformitate cu o intelegere de a crea un fond de rambursare.

Sursa: FTC

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,076 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Danone plateste o amenda de 21 de milioane de dolari

Spune-ți părerea

  1. […] Dannon va inceta sa sustina ca a consuma zilnic o portie de iaurt Activia va ameliora digestia si ca… […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: