Danone semneaza un acord pentru achizitionarea YoCream

Danone anunta pe site-ul companiei ca a semnat un acord pentru achizitionarea YoCream, cel mai important producator de iaurt inghetat din Statele Unite, pentru suma de 103 milioane de $. Tranzactia va permite companiei sa intre pe o noua piata, cea a iaurtului inghetat, un segment in dezvoltare in Statele Unite. De asemenea, va avea acces la o retea de distributie la distanta, pe langa canalele deja existente.

Asta reflecta strategia Danone pentru extinderea pietei sale de produse lactate proaspete in Statele Unite, in special pentru extinderea timpului si locului in care sunt consumate aceste produse.

YoCream, originara din Portland, Oregon, are vanzari nete estimate la aproximativ 58 de milioane de $ pentru anul 2010.

Achizitia este supusa unor conditii obisnuite pentru acest tip de tranzactie se asteapta sa fie incheiata pana la sfarsitul anului 2010.

Despre Danone

Danone este una dintre cele mai de succes companii din industria alimentara la nivel mondial. Danone, cu 160 de fabrici si aproximativ 80.000 de angajati, este prezent pe toate cele cinci continente, in 120 de tari. In 2009 Danone a inregistrat vanzari de 15 miliarde de €. Compania se bucura de pozitii de top in industria alimentara pentru patru categorii de produse: produse lactate proaspete (nr. 1 in lume), apa (nr. 2 pe piata apei ambalate), nutritie bebelusi (nr. 2 in lume), si nutritie medicala.

Despre YoCream

YoCream International Inc. este lider mondial in industria iaurtului inghetat. Inca din 1977, YoCream este pionierul inovatiei, productiei si comercializarii iaurtului inghetat in Statele Unite. Compania opereaza o fabrica de cel mai inalt nivel in Portland, Oregon, pentru a produce „adevaratul” iaurt inghetat, care contine iaurt obisnuit fermentat si preparat zilnic.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *