Descoperă gama Beciul Domnesc – de peste 15 ani vinul preferat de români

Beciul Domnesc, brand cu tradiție al producătorului VINCON Romania, își invită consumatorii să-i descopere povestea și, odată cu ea, să-și transforme propriile momente aparte în povești de care să-și amintească și peste ani.

Beciul Domnesc

Gama Beciul Domnesc este astăzi leader de piață în segmentul de upper-mainstream, atât din punct de vedere cantitativ, cât și valoric și deține peste 30% cotă de piață în același segment de upper-mainstream.

În decursul celor peste 15 ani de când completează armonios mesele românilor, gama Beciul Domnesc a înregistrat vânzări totale de peste 30 de milioane de sticle.

Dincolo de cifre, important este că alegerile românilor în privința vinurilor devin mai documentate, aceștia cântăresc mai bine decizia înainte de a pune o sticlă de vin în coșul de cumpărături, luând în calcul culoarea, soiul, tipul de vin sau zona din care provine, dar și meniul alături de care va fi servit sau momentul în care se vor bucura de el.

Oferta de vinuri Beciul Domnesc

Oferta de vinuri este și ea din ce în ce mai variată, atât în zona vinurilor roșii, cât și a celor albe sau rose iar gama pe care o propune Beciul Domnesc reflectă această bogăție a aromelor de care consumatorul poate să se bucure în momentele speciale, când dorește să savureze un pahar de vin cu un caracater aparte.

Vinuri roșii

Cabernet Sauvignon este cel mai apreciat vin roșu la nivel internațional, cu varianta de vin sec, roșu rubiniu aprins, armonios, cu arome de coacăze negre, vișine coapte și note vanilate, care poate fi asociat perfect cu brânzeturi, carne roșie sau vânat. Pentru cei care preferă varianta dulce, Cabernet Sauvignon este un vin corpolent și catifelat, cu arome de mure, cireșe negre și note condimentate, un vin cu un caracter aparte care acompaniază perfect aperitive, preparate din carne roșie sau deserturi, o sărbătoare a gustului cu fiecare picătură.

Merlot, al doilea cel mai cultivat soi de struguri roșii, este un alt soi foarte popular, care dă naștere unui vin roșu rubiniu, delicat și armonios, cu nuanțe fructate de zmeură, coacăze negre și cireșe, care pune excelent în valoare preparate din carne roșie, vânat sau brânzeturile.

Continuând călătoria în lumea vinurilor roșii, găsim tot la Beciul Domnesc și un Pinot Noir, un vin demisec, cu o culoare roșie cu nuanțe cărămizii, care dezvăluie într-un gust delicat și armonios nuanțe fructate de vișine, cireșe și note de violete. Poate fi savurat lângă aperitive, preparate din carne roșie sau chiar deserturi.

Feteasca Neagră, unul dintre cele mai îndrăgite soiuri românești, completează gama Beciul Domnesc printr-un vin demidulce, armonios, cu arome de prune uscate și mure supracoapte, cu note de scorțișoară, atât de echilibrat încât poate însoți preparatele dintr-un meniu de la aperitive până la desert.

Vinuri albe

Universul proaspăt al vinurilor albe din gama Beciul Domnesc este încununat de un Chardonnay elegant, sec, cu note fructate de citrice și măr verde evidențiate de tușe vanilate datorate maturării în barique sau de Riesling de Rhin, o frumoasă surpriză pentru papilele gustative, un vin demisec, echilibrat, a cărui savoare este dată de note fructate de ananas și citrice. Ambele pot fi servite lângă aperitive ușoare sau alături de carnea de pasăre ori pește.

Feteasca Albă este un vin demisec elegant, cu arome de flori de câmp, note de citrice și mere ce îi dau prospețime și savoare când este servit lângă aperitive, carne albă, pește sau salate. O altă opțiune poate fi Feteasca Regală, un vin demisec, proaspăt, cu arome florale de cireș, flori de câmp și note fructate de pepene galben și pere ce îi conferă savoare alături de preparatele din carne albă sau din pește.

În aceeași ordine a prospețimii se situează și Sauvignon Blanc, un vin galben verzui, echilibrat, cu arome de grepfrut și pomelo, precum și note tipice de ardei verde.

Muscat Ottonel-ul înseamnă o explozie de savoare, un vin demidulce, cu note florale de tei și salcâm, completate de note fructate de pepene galben și caise care îi conferă complexitate aromatică și îl face companionul perfect pentru aperitive și preparate ușoare pe bază de carne de pasăre, și mai ales, pentru deserturi.

Vinuri Rose

Gama Beciul Domnesc este completată de Rose, un vin demisec special, de culoare roz somon, plin de prospețime, cu arome de grepfrut roz și trandafiri, acest vin se distinge prin complexitatea sa aromatică. Este un vin de excepție care a primit Medalie de argint la „International Rose Championship (IRC)” în 2018.

Toate aceste vinuri se găsesc în gama Beciul Domnesc, vinul care completează mesele românilor de peste 15 ani, spunând povestea locului în care s-a născut, a oamenilor care l-au crescut, creând noi file de poveste pentru fiecare consumator care se bucură de savoarea sa unică.

Beciul Domnesc vă invită să vă bucurați de complexitatea aromatică ce răzbate din fiecare picătură, să ascultați poveștile celor dragi alături de un vin din gama Beciul Domnesc! Cu oricare dintre aceste sortimente, descoperiți povestea unui caracter aparte: www.uncaracteraparte.ro.

Vinurile din gama Beciul Domnesc pot fi găsite în Auchan, Billa, Carrefour, Cora, Kaufland, Lidl, Mega Image, Metro, PROFI în Selgros și în magazinele de proximitate din retailul tradițional.

VINCON Romania

VINCON Romania este unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din România. Înființată în anul 1949, compania deține astăzi peste 1500 de hectare cultivate, în cea mai mare parte, cu viță de vie nobilă în Regiunea Viticolă a Piemontului de la Curbura Carpaților, în podgorii cu renume – Cotești, Odobești, Panciu – precum și în Huși.

Portofoliul VINCON Romania cuprinde peste 200 de produse din categoriile vin, vinars, băuturi spirtoase și oțet. Brandurile de vin din portofoliul companiei sunt prezente în categoria superpremium și premium, precum Mirabilis Machina, Ambrosio, Rosé Far Niente, Vinoteca, Comoara Pivnitei, Oenoteca, Egregio, Rosé Vérité, Beciul Domnesc Grand Reserve, dar și mainstream și economy. Brandurile de vinars din portofoliu sunt Miorița și Jad.

Compania deține 11 ferme viticole și 11 crame, dintre care cea mai renumită este Crama Beciul Domnesc, construită în secolul al 15-lea – crama monument istoric din patrimoniul cultural al României, crama unde sunt păstrate peste 100.000 de sticle de vin datând din 1949 până în prezent.

În ultimii zece ani, produsele VINCON Romania au câștigat peste 350 de medalii la competiții naționale și internaționale.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *