Doly-Com: ” Vizăm în continuare exporturile de carne de vită, pe termen mediu și lung”

Doly-Com, unul dintre liderii pieţei de carne, cea mai mare unitate de abatorizare de bovine şi cabaline şi cel mai mare ambalator de carne proaspătă din România, şi-a bugetat un volum al afacerilor în 2013 la un nivel similar cu cel obţinut anul trecut, de circa 34 mil. EUR.

Pe fondul scandalului european privind frauda cu produse pe bază de carne de vită, compania din Botoşani, activă de 16 ani pe piaţa de profil, mizează în continuare pe pieţele internaţionale pentru distribuţia cărnii de vită, principalul produs realizat de către Doly-Com şi livrat la export. Compania şi-a propus accelerarea dezvoltării brandurilor proprii şi susţinerea consumului intern de carne proaspătă ambalată pentru a asigura perspective de evoluţie durabilă.

„Nu abandonăm piaţa externă şi facem eforturi pentru a ne păstra şi dezvolta prezenţa la nivel internaţional. Am investit peste 10 mil. EUR de la înfiinţare în tehnologii de siguranţă alimentară şi calitate şi am fost în repetate rânduri pionieri ai industriei în aceste domenii. Reputaţia de partener etic şi serios, care o depăşeşte pe cea a pieţei româneşti, ne-a făcut loc în competiţia comunitară.

Problema pe care o resimţim nu ţine de vreo suspiciune asupra produselor Doly-Com, ci de presiunea pe care partenerii externi o resimt din partea autorităţilor naţionale şi ale publicului faţă de produsele din România. Suntem încrezători că tot ce am construit în 16 ani în ceea ce priveşte siguranţa, calitatea produselor, etica în afaceri şi competitivitatea ne va permite să reducem efectele negative ale scandalului european”, a declarat Iulian Căzăcuţ, Directorul General Doly-Com.

Potrivit acestuia, carnea ambalată la producător este singura modalitate care conferă siguranţă alimentară prin identificarea originii şi controlul trasabilităţii.

Doly-Com a fost primul producător şi procesator de carne proaspătă din România care a introdus sistemul de trasabilitate al cărnii, înainte de implementarea obligativităţii comunitare la nivelul întregii pieţe. Trasabilitatea permite identificarea precisă a provenienţei cărnii, de la animalul viu (producător, alimentaţie, sex, vârstă, certificat de sănătate), până la carcasele şi produsele ambalate. De asemenea, producătorul botoşănean este prima companie autohtonă care a introdus ambalarea în atmosferă controlată pentru carne şi prima care a implementat un sistem de maturare a cărnii de vită, din care rezultă un produs de calitate superioară, „gourmet”. În acest moment, Doly-Com este singurul abator din România care deţine un sistem de zvântare şi răcire rapidă a carcaselor, care contribuie la siguranţa alimentară şi calitatea cărnii.

Pe plan intern, compania îşi distribuie produsele direct, precum şi prin marile reţele de retail (Metro, Carrefour, Kaufland, Lidl), sub eticheta partenerilor şi sub cele două branduri proprii, Kravys (vită, oaie, porc) şi Carpathian Beef (exclusiv vită). Din totalul vânzărilor realizate în 2012, carnea de vită reprezintă o pondere de 50%, cea de porc 45%, iar carnea de cal 5%. Anul trecut, 30% din cifra de afaceri a companiei a fost obţinută din operaţiuni de export pe pieţe precum Austria, Franţa, Olanda, Italia, Suedia, Germania şi ţări extra-comunitare.

Pentru 2013, Doly-Com şi-a stabilit ca priorităţi menţinerea prezenţei pe pieţele externe, precum şi a sănătăţii şi profitabilităţii afacerii, care să permită companiei flexibilitate de acţiune în contextul dificultăţilor înregistrate la nivel de industrie.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,068 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Doly-Com: ” Vizăm în continuare exporturile de carne de vită, pe termen mediu și lung”
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: