Domeniile Ostrov estimează pentru 2013 o creștere a producției de fructe de peste 80%

livadaProducătorul de vinuri Domeniile Ostrov este şi unul dintre cei mai importanți producători de fructe la nivel național cu o suprafaţă de aproape 400 de hectare de plantaţii pomicole. Pentru 2013 oficialii companiei estimează o creștere a producţiei şi implicit a vânzărilor de peste 80 de procente, la un nivel de 9 milioane de lei, față de cele 5 milioane de lei în 2012. Cea mai mare pondere în cifra de afaceri de anul trecut, aproximativ 50 de procente, au avut-o caisele.

„Pentru 2013 estimăm că producția va ajunge la aproape 6.000 de tone de fructe, în special caise, piersici și prune în creștere substanţială față de producția de anul trecut. Prognoza noastră se bazează pe investițiile realizate în ultimii ani în tehnologiile moderne de producție și în sistemele de irigare și fertilizare. În acest moment nu mai avem nicio suprafață de pomi fructiferi neirigată” declară Oana Belu, acţionar Domeniile Ostrov.

Domeniile Ostrov cumulează o suprafață totală de livadă de aproape 400 de hectare dedicată pomilor fructiferi, din care 318 hectare sunt pe rod, restul aflându-se în programe de plantare demarate în ultimii doi ani. Acestea urmează să intre pe rod în anii următori. Din cele 318 hectare de livezi pe rod, 155 hectare reprezintă livada de cais, 84 hectare cea de cireș, iar restul este plantat cu piersici, nectarini, pruni, visini și nuci.

Iunie este luna în care la Domeniile Ostrov se culeg cireșele. Cu o suprafață de 84 hectare cultivate cu cireși producătorul estimează pentru anul acesta o producție de aproximativ 15 tone pe hectar.

Domeniile Ostrov livrează la export aproximativ 70 de procente din producţia de fructe de la Dunăre. „Principalele țări în care exportăm fructele produse în livezile de la Domeniile Ostrov sunt: Rusia şi țările ex-sovietice, Germania, Cehia sau Austria. Lucrăm asiduu să ne extindem și către alte piețe europene. Pe mesele românilor ajung acum circa 30 de procente din producţia de fructe a Domeniilor Ostrov, însă în ultimul an cererea pentru fructele autohtone a crescut mult peste nivelul estimat” declară Oana Belu.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,089 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Domeniile Ostrov estimează pentru 2013 o creștere a producției de fructe de peste 80%
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: