Mascuta_Vesela_Nou

Domeniile Sâmburești & Chateau Valvis, medaliate la Targul International de Vinuri de la Beijing

La editia de anul acesta din aprilie a celui mai renumit targ de vinuri de la Beijing, “Wine China 2012” (China International Wine & Spirit Competition) Samburesti a demonstrat ca adevaratele vinuri rosii se afla aici, cucerind cinci medalii prestigioase, fiind singurele vinuri romanesti premiate in aceasta competitie.

Cabernet Sauvignon 2009 de Chateau Valvis a primit medalia de aur la categoria vinuri rosii, in timp ce Chateau Valvis – Merlot 2010 a castigat argint. Vinurile de Domeniile Samburesti au fost rasplatite cu trei medalii de bronz, pentru Cabernet Sauvignon 2010, Merlot 2010 si Chardonnay 2011.

Cu ocazia acestui targ, in cadrul unei reuniuni de la Ambasada Romaniei din China, Jean Valvis a subliniat necesitatea unei politici concrete sectoriale de construire a unui brand national pentru vinurile romanesti, facand apel atat la statul roman, cat si la producatori sa adopte o strategie comuna de promovare a vinului romanesc, un produs de calitate top, cu o valoare adaugata certa.

Cu o piata de vinuri in valoare de 6,4 mld. $ si 1.500 mld. de litri, China savureaza cu precadere vinurile rosii. Astfel, 70% din soiurile de vin de pe piata sunt rosii, iar jumatate din totalul importurilor pe piata chineza (150 mld litri) provin din Franta. In acest context, recunoasterea valorilor romanesti in materie de vinuri este de o importanta cu atat mai mare.

În acest moment, gama premium Domeniile Sâmbureşti pune pe rafturile retailului mare din România şi în oferta distribuitorilor trei vinuri driver: Cabernet Sauvignon, Merlot şi Chardonnay. Vinurile sunt produse din struguri cultivati pe terenurile deluroase din Sâmbureşti, de pe malurile Oltului.

Domeniile Sâmbureşti reprezintă un business parte a Valvis Holding începând cu 2005 şi se întind pe aproximativ 500 de hectare. Lucrările de replantare cu viţă nobilă au demarat din 2007 iar până în prezent s-au replantat 230 hectare. Din 2005 până în prezent investiţia în Domeniile Sâmbureşti se ridică la peste 12 milioane de euro.

Dealurile din Samburesti sunt cultivate cu: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră, Burgund Mare, Fetească Regală, Fetească Albă, Chardonnay sau Sauvignon Blanc.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,092 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Domeniile Sâmburești & Chateau Valvis, medaliate la Targul International de Vinuri de la Beijing
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: