ZaharulOradea

Dove a lansat aplicația de Facebook „Dăruiește frumusețe!”

Dove a lansat aplicația de Facebook ”Dăruiește frumusețe!”, o inițiativă ce reprezintă un pas important în misiunea brandului de a redefini feminitatea și de a da valoare frumuseții naturale. În prima jumatate a lunii martie, aplicația a oferit utilizatorilor de Facebook din România ocazia de a transmite mesaje pozitive despre frumusețe, în detrimentul celor negative.

Aplicația are la bază mecanismul de înlocuire a mesajelor publicitare care pot afecta încrederea în sine cu mesaje pozitive prestabilite și folosește sisteme de licitație online, utilizate pentru cumpărarea spațiilor de publicitate și pe alte site-uri, pentru a crește numărul de mesaje pozitive la care sunt expuse femeile.

Persoanele care au accesat aplicația au putut selecta unul dintre cele opt mesaje predefinite despre frumusețe, printre care: ”Fiecare femeie este frumoasă în felul ei”, ”Iubește-ti corpul, indiferent de vârstă!”, ”Frumusețea adevărată vine din interior” sau ”Simte-te bine în pielea ta”. Mesajele au fost afișate în spațiile de publicitate disponibile pe Facebook, în detrimentul reclamelor negative care diminuează stima de sine.

Cei care au accesat aplicația au putut vedea în timp real efectul de cascadă pe care mesajele l-au avut pe Facebook, aplicația având posibilitatea de a contoriza numărul de femei care au avut acces la ele. Programul pilot al acestei initiative, numit Dove AdMakeover, a fost derulat în 2012 în Marea Britanie, Australia și Brazilia. La nivel global, cu ajutorul Dove, au putut fi transmise 41,528,574 de mesaje inspiraționale despre frumusețe.

Echipele care au contribuit la dezvoltarea și promovarea aplicației Dove ”Dăruiește frumusețe!” sunt formate din:

Din partea Unilever: Alma Ivanoiu (Senior Brand Manager SKIN), Monica Duta (Jr. Brand Manager Dove woman & masterbrand), Adriana Mironescu (Intern skin category)

Din partea Kubis: Gabriel Gavrilescu (Client Service Director) și Talida Cristea (Senior Account Manager)

Din partea Mindshare: Aura Covașa (Account Director)

Din partea IMAGE PR: Andra Gherasim (Senior Account Executive)

Mecanismul aplicatiei poate fi vizualizat aici.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,054 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Dove a lansat aplicația de Facebook „Dăruiește frumusețe!”
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: