Dr Gerard, producător de top de biscuiți și napolitane, achiziționează brandul Artur de la Mieszko Group

Dr Gerard, unul din cei mai mari producători de biscuiți și napolitane din Europa Centrală şi de Est, a achiziţionat 100% din acţiunile Artur de la Mieszko Group. Tranzacţia face parte din strategia Dr Gerard de creştere viitoare a operaţiunilor companiei în Polonia şi în străinătate, precum şi de consolidare a pieţei. Dr Gerard a fost achiziţionată de fondul privat de investiţii Bridgepoint, în octombrie 2013.

Jaroslaw Zawadzki

Jaroslaw Zawadzki

„Achiziţia Artur înseamnă primul nostru pas în direcţia consolidării pieţei de biscuiți, care actualmente este fragmentată în Europa Centrală şi de Est”, a declarat Jaroslaw Zawadzki, CEO al Dr Gerard. „Prin această tranzacţie, dimensiunea afacerii noastre va creşte cu circa 20%. Obiectivul nostru pentru următorii ani este de a atinge o poziţie majoră pe toate pieţele din Europa Centrală şi de Est unde suntem prezenţi. Acest obiectiv se aplică pieţei interne din Polonia, unde creştem de peste douăzeci de ani, precum şi pieţelor din Republica Cehă, Slovacia, Ungaria şi România. De ani de zile exportăm produsele noastre pe aceste pieţe, iar acum operăm acolo şi prin intermediul unor companii locale, dezvoltând structuri de vânzări şi investind în marketing.”

Conform lui Maciej Zuzalek, director Bridgepoint şi membru al consiliului de supervizare Dr Gerard: „La momentul investiţiei în Dr Gerard, am declarat că a fost o decizie strategică menită să-i consolideze poziţia în Polonia şi să dezvolte o platformă internaţională cu impact semnificativ în regiunea ECE. Achiziţia de azi sprijină această strategie de creştere în regiune. Susținem consiliul de directori al companiei în activitatea de identificare în mod activ de firme complementare din cadrul acestui sector de activitate.”

Dr Gerard este unul din cei mai mari producători de produse dulci din Europa Centrală şi de Est, cu o gamă de produse care acoperă peste 200 de sortimente diferite. Compania dispune de trei fabrici de producţie în Polonia. Pe lângă vânzările de pe piaţa internă, Dr Gerard exportă produse în peste 30 de ţări, însemnând mai mult de 30% din venituri, totalizând aproape 70 de milioane de Euro în 2014 (o creştere de 16% faţă de 2013).

România este una dintre cele mai importante piețe pentru Dr Gerard. Din anul 2011, compania a colaborat cu mai mulți importatori, însă momentul decisiv a fost atunci când a început colaborarea cu Alka, liderul de piaţă din zona produselor de tip napolitane, prăjituri şi snacks-uri.

Produsele Dr Gerard sunt distribuite în România atât prin canalele tradiţionale cât şi prin lanţurile moderne de magazine, iar principalele produse din categoria biscuiţi umpluţi cu cremă (markiza) se numără printre cele mai recunoscute produse din categoria „sandwich”.  În viitorul apropiat, Dr Gerard intenționează să înfiinţeze Dr Gerard România, al cărui principal obiectiv este să dezvolte o cooperare mai strânsă cu partenerii actuali și să dezvolte în continuare produse de marcă.

Achiziționarea Artur, producător de fursecuri crocante și biscuiti, va genera o creștere semnificativă a capacității de producție, o întărire a portofoliului de gustări sărate și o optimizare semnificativă a producției în fabricile companiei. Fabrica de producţie Artur din Radzyn Podlaski este situată în imediata vecinătate a principalelor fabrici Dr Gerard, asigurând astfel eficientizarea și optimizarea operațiunilor.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,034 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Dr Gerard, producător de top de biscuiți și napolitane, achiziționează brandul Artur de la Mieszko Group
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: