Dr. Oetker și FUCHS au achiziționat producătorul român Alex & Comp

După ce la mijlocul acestei luni, Dr. Oetker a anunţat ca a cumpărat brandul “Alex“- Deserturi de la compania Alex&Comp din Galaţi, cel mai mare producător de condimente din Europa, FUCHS a anunţat ieri că a preluat divizia de condimente, de la acelaşi producător român Alex & Comp.

AlexCompania Alex & Comp este specializată în fabricarea şi comercializarea ingredientelor pentru patiserie şi deserturi, vopselurilor de ouă dar şi conservanţilor având o experienţă de 21 ani în acest domeniu. Produsele comercializate sub brandul Alex sunt prezente pe rafturile magazinelor din România dar şi la export. Societatea este controlată în mod egal de Dan si Cătălin Alexandrescu şi a înregistrat in 2013 o cifră de afaceri pentru gama de produse deserturi de aprox. 3,7  milioane euro, cu o creştere de aproximativ 21 % faţă de 2012.

De asemenea, Alex & Comp produce la Galați condimente și arome sub mărcile “Alex” și “Casa Condimentelor”, încă din 1994. Cu o cifră de afaceri anuală, de 10 milioane RON în domeniul condimentelor, Alex & Comp. este numărul trei pe piața condimentelor, din Romania.

Cu fabrica sa subsidiară Fuchs Condimente, din Curtea de Argeș, FUCHS produce din 2001 condimente și mixuri de condimente pentru retailul românesc, și cu mărcile sale “Fuchs” și “Cosmin” care reprezintă o cifră de afaceri anuală de 70 de milioane RON, este liderul de piață în România. Încă din 2009, Grupul FUCHS a investit peste 50 de milioane RON, într-o fabrică nouă, la Curtea de Argeș.

“Această investiție confirmă interesul nostru strategic pentru piața din România, asigură existența pe termen lung, a unui număr de 250 de locuri de muncă, în România și consolidează afacerile noastre globale”, a declarat CEO-ul Grupului FUCHS, Nils Meyer-Pries.

Compania germană Dr. Oetker are o tradiție de peste 120 de ani pe plan internațional, iar în România activează încă din anul 1998. Astăzi, Dr.Oetker România ocupă, cu cele peste 230 produse, poziția de lider de piață pe categoriile sale: ingrediente pentru prăjituri, deserturi pudră, conservanți pentru legume și fructe, pizza & snack-uri congelate.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *