Eden Delicatese își adaugă în portofoliu produse predospite (P)

Produsele de panificaţie congelate sunt utilizate pe scară largă în mediul urban, deoarece acestea oferă o alternativă gustoasă şi rapidă la produsele de panificaţie, la un preţ foarte bun. Timpul scurt petrecut cu prepararea lor și gustul tradițional face din această categorie una cu un potențial puternic.

r1Prezentă în România din 2011 cu gama de produse sub brandul Eden, compania Eden Delicatese  – unul dintre principalii jucători de pe piaţa naţională a aluatului congelat  este filiala producătorului de patiserie congelată rapid Tatár Pékség Kft. din Ungaria, companie care mai este prezentă pe pieţele din Ungaria, Slovacia, Cehia, Slovenia, Croaţia, Bulgaria, Austria, Marea Britanie şi Emiratele Arabe.

Compania Tatár Pékség Kft. a fost înfiinţată în 1981 pe segmentul de mică industrie cu producţie de panificaţie caldă. La începutul anilor ’90 a demarat fabricarea produselor de panificaţie şi patiserie congelate rapid, fiind primul producător din Ungaria pe acest segment.

Ca noutate, producătorul Tătar Peksek a investit în trei linii noi de producţie pentru produsele de patiserie predospite, cu o sortimentaţie nouă, în trendul pieţei europene. Produsele se dospesc pe linia de producţie şi se congelează după dospire, cu ciclul: fabricaţie ->dospire -> congelare. Principalele avantaje ale produselor de patiserie predospite sunt:

– nu mai necesită dospire la parteneri şi acasă, ci doar dezgheţare
– se reduce semnificativ la partener şi acasă timpul lor de pregătire
– pierderea în greutate prin coacere este redusă la minim
– produsele sunt identice după pregătire ca formă şi mărime
– aspectul produselor coapte este îmbunătăţit
– posibilitatea de a deteriora produsul prin subdospire sau supradospire este eliminată.

De asemenea, Eden Delicatese a redus catitatile per bax pentru o mai bună gestionare a stocurilor (fifo, sku-uri mai multe, cantitate stocată mai mică) la partenerii Eden.

În Romania, Eden Delicatese a devenit unul dintre principalii jucători de pe piaţa naţională a aluatului congelat. Produsele sunt distribuite cu logistică proprie în partea de vest a ţării şi în sistem externalizat în rest.

Produsele din portofoliul Eden Delicatese sunt destinate atât segmentului Bake-Off, cât şi segmentului Take-Home, acoperind şi ambalările destinate sectorului HoReCa. În retail, produsele Eden sunt prezente deocamdată în reţelele internaţionale de magazine Kaufland şi Penny Market, procesul de listare şi în alte reţele fiind în curs de desfăşurare.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *