ELDI vizează extinderea şi în alte reţelele de magazine a produselor semipreparate de patiserie congelată

În 2017, piaţa de patiserie congelată din România – produsele gata preparate – a crescut cu 7% în volum şi cu 11% valoric, faţă de 2016, conform datelor de Retail Audit Nielsen pentru categoria de patiserie congelată ready to cook înregistrate în volum şi valoare, în Comertul Modern, în perioada 2016-2017 (Copyright the Nielsen Company).

Dintre toate sortimentele de patiserie congelată ready to cook (gata preparate), deserturile dulci au crescut în 2017 cu 33% în volum şi cu 32% valoric, faţă de 2016, iar trendul se menţine.

Pe de altă parte, produsele de patiserie congelată, în general, sunt utilizate pe scară largă în mediul urban, deoarece acestea oferă o alternativă gustoasă şi rapidă la alte produse, la un preţ foarte bun.

Timpul scurt petrecut cu prepararea lor și gustul tradițional face din această categorie una cu un potențial puternic, cu toate că, pentru moment, oferta este destul de limitată în ceea ce privește varietatea de produse.

Produsele semipreparate de patiserie congelată ELDI

ELDIÎn acest context, producătorul mureşean ELDI Brutăria, produce şi distribuie produse semipreparate de patiserie congelată  – deserturi dulci – pentru retail şi sectorul HoReCa la nivel naţional, produse care răspund gusturilor preferate ale românilor, cu ingrediente locale de cea mai bună calitate.

Gama de produse semipreparate de patiserie congelată ELDI, din categoria deserturi dulci, cuprinde: găluște cu prune, caise, brânză, cremă de arahide și papanași. „Aceste semipreparate reprezintă un desert foarte răspândit la nivel european. Este destinat atât clienților care doresc să prepare acasă cât și clienților HORECA fiind un produs care apare în meniul restaurantelor,” a declarat Sandor Csongor, Director General Eldi Brutăria.

O pungă de găluște are 800g, în înteriorul căreia  se găsesc 16-17 bucăți de găluște congelate, o cantitate ideală pentru o familie de 3 persoane.

„Ca mod de preparare – instrucțiunile de preparare sunt descrise și pe ambalaj – procesul este unul foarte simplu, la îndemâna oricui, deoarece tot ce trebuie să faceți este să așteptați 10 – 15 minute până produsele congelate fierb în apă cu puțină sare, apoi se ridică la suprafață (încep să plutească – până în acest moment ele rămân sub apă). După ce s-au ridicat la suprafață se mai lasă câteva minute la fiert și apoi sunt gata.

Aluatul este unul mătăsos, dulceag care practic se formează cât o minge de ping pong în jurul umpluturii.

Mai rămâne de adăugat pesmetul, pe care ar trebui să-l aveți în casă atunci când preparați galuştele. Acesta nu vine odată cu punga de găluşte deoarece condițiile de păstrare nu permit acest lucru.

Pesmetul se prăjește în foarte puțin ulei, până când devine crocant, fără a-l arde, iar apoi se rulează galuştele, după ce sunt scurse de apă. Pe lângă pesmet, se poate folosi și zahăr pudră, după preferințe,” a precizat Sandor Csongor.

Galuştele cu prune sunt preferate atât de copii cât și de adulți și sunt consumate ca antreu, garnitură sau desert şi sunt printre deserturile preferate ale celor din Transilvania și Banat. Este un desert răspândit în mai multe țări din Europa, ce se regăseşte în bucătăria oficială din Austria, Ungaria sau Cehia.

Sandor Csongor, Director General Eldi Brutăria

„Acest desert este realizat sub forma unor bile din aluat, umplute. Pentru ca găluştele congelate să fie pe gustul tuturor am combinat aluatul original şi cu alte fructe, altele decât prunele cu care am fost obişnuiţi, cu diferite umpluturi delicioase.

Un aspect foarte important este că umplutura este 100% fructul tăiat bucățele și nu este umplutură de prune sau caise. Este extrem de ușor de preparat, galuştele sunt un adevărat deliciu, un desert ideal, pregătit tot timpul anului.

Galustele cu prune și caise sunt articole fără origine animală deci se pot consuma și în timpul postului de peste an,” a declarat Sandor Csongor.

Gama de semipreparate congelate Eldi este prezentă deja la nivel național și în comerțul modern în rețelele de magazine Metro Cash & Carry şi Auchan însă procesul de listare este în curs de desfășurare și în alte rețele.

Eldi Brutărie, contact

e-mail: contact@eldi.ro sau telefon: 0740.309.619

ELDI

Eldi Brutăria, brutăria ardeleană cunoscută pentru produsele de panificaţie gustoase, naturale şi de calitate, este cel mai mare producător din județul Mureș de produse de panificație și patiserie, prezent pe piață românească de peste 22 de ani.

Povestea brutăriei Eldi din Județul Mureș a început în anul 1996. Afacerea s-a dezvoltat de la un an la altul, iar astăzi se apropie de o cifră de afaceri anuală de 10 milioane de euro. Eldi operează şi o reţea proprie de magazine, în prezent, reţeaua Eldi cuprinzând 53 de magazine, deschise în mai multe oraşe din judeţele Mureş, Sibiu, Alba, Cluj, Bistriţa Năsăud şi Harghita, ce deservesc zilnic peste 20.000 de clienţi.

Pe lângă sortimentatia foarte bogată de produse de panificație și patiserie cu termen de valabilitate de la 3 la 15 zile, Eldi Brutăria mai are 4 linii de producție cu capacitate de livrare la nivel național atât în comerțul tradițional cât și în comerțul modern pentru: sărăţele, bețișoare (saleuri), covrigei și produsele semipreparate de patiserie congelată.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *