Fabrica P&G din Urlați furnizează produse de îngrijire a părului către un miliard de consumatori

Fabrica P&G (Procter&Gamble) din Urlaţi, desemnată recent „Cea mai bună fabrică P&G din Europa, din anul 2015”, furnizează mărci îndrăgite pentru îngrijirea părului precum Head&Shoulders şi Pantene pentru mai mult de un miliard de consumatori din peste 40 de țări, în Europa, Turcia, Israel, Asia Centrală şi Regiunea Caucaz.

Fabrica P&GFabrica de ultimă generaţie pe care Procter & Gamble a construit-o «de la zero» în doar 15  luni este dovada modului în care o companie poate ajuta România să exceleze în Europa modernă, prin inovaţie, profesionalism, voluntariat şi sprijinul acordat comunităţii.

Oraşul Urlaţi a fost ales de P&G în urmă cu şapte ani drept cel mai bun loc pentru a găzdui una dintre cele mai ecologice fabrici din lume, căreia i s-a alocat importanta misiune de a furniza zilnic brandurile preferate către milioane de consumatori din România şi din afara ei. Aceasta reprezintă o nouă generaţie de fabrici P&G care incorporează elemente de sustenabilitate de la design până la operaţiuni şi serveşte drept model pentru alte fabrici construite de companie în întreaga lume.

Moderna fabrică este concepută în mod sustenabil pe trei piloni: grija faţă de energie – prin orientarea clădirii astfel încât să folosească la maxim lumina naturală, folosirea energiei geotermale, recuperarea energiei folosite în producţie, pentru încălzirea / răcirea aerului din interior; grija faţă de apă – grație unui design compact între liniile de producţie şi ambalare pentru reducerea pierderilor şi a recuperării apei de ploaie pentru irigaţii şi utilităţi; grija faţă de mediu – prin separarea deşeurilor, pentru a permite reciclarea şi valorificarea acestora.

Pe lângă sustenabilitatea şi funcţionalitatea care o recomandă, fabrica din Urlaţi are şi un alt motiv de mândrie, fiind un angajator preferat, de cei din comunitate. Angajaţii sunt în permanenţă încurajaţi să pună accent pe inovaţia personală, viziune şi iniţiativă, pentru a evolua în mod constant şi a îşi îmbunătăţi cariera şi mediul de lucru. Oportunităţi pentru un parcurs profesional impresionant, precum promovarea de la operator de linie la şef de echipă, dar şi crearea unei săli de sport deschisă pe tot parcursul săptămânii sunt doar două exemple care ilustrează de ce fabrica este un loc de muncă extrem de atractiv.

În acelaşi timp, fabrica din Urlaţi se dezvoltă alături de comunitate şi împreună cu angajaţii săi, prin dezvoltarea și implementarea unor proiecte de implicare socială care câştigă nu numai premii, ci şi inimi şi care sunt adesea derulate cu implicarea angajaţilor. Printre proiectele de acest fel, precum Clubul de Științe, adresat elevilor din clasa a XI-a, premiat pentru cea mai bună inovaţie a anului în cadrul unei competiţii naţionale de profil şi programele de educaţie civică, prima Şcoală Tehnică din Urlaţi merită o mențiune specială, pentru că a schimbat complet oportunităţile profesionale ale forţei de muncă existente la nivelul oraşului.

Lansată în urmă cu doi ani şi aflată la prima generaţie de absolvenţi în luna iunie 2016, şcoala oferă oportunităţi de învăţare unice pentru elevii claselor a VIII-a şi a IX-a care doresc să urmeze o carieră în domeniul tehnic după dobândirea unor competenţe profesionale specifice.

P&G susține programa şcolară prin șase săptămâni de pregătire tehnică, pe parcursul cărora studenţii beneficiază de sprijin din partea voluntarilor din fabrică şi au oportunitatea de a testa şi a lucra cu liniile reale de producţie. În plus, compania le oferă burse studenţilor cu rezultate foarte bune pentru a îi motiva, precum şi oportunităţi de angajare după absolvire.

Foto

În fiecare dimineaţă, puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *