Fanii GUINNESS ajută la finanțarea proiectelor de antreprenoriat social

Arthur Guinness Day, sărbătoarea dedicată celebrării creatorului berii irlandeze, a ajutat la strângerea unei sume record pentru finanţarea Arthur Guinness Fund, fond dedicat susţinerii proiectelor de antreprenoriat social din întreaga lume.

Pe 22 Septembrie 2011, consumatorii GUINNESS din toată lumea s-au adunat pentru a-l celebra pe Arthur Guinness, creatorul celei mai iubite beri irlandeze. La nivel internaţional, au fost organizate concerte la care au participat artişti renumiţi precum Paolo Nutini, Stereophonics, Kelis iar în România a avut loc un adevărat maraton de urări adresate fondatorului Arthur, dat fiind că în 23 de oraşe adevăraţii fani ai GUINNESS au ridicat halbe de bere în cinstea acestuia.

Astfel, în urma celebrărilor de pe 22 septembrie, fondul Arthur Guinness a ajuns la valorea de 7.4 milioane de Euro, suma ce va fi atribuita în urma competiţiei de proiecte de antreprenoriat social deschisa în perioada 01-30 noiembrie 2011.

Iniţiat cu ocazia celei de-a 250-a aniversări dedicate lui Arthur Guinness, în 2009, Arthur Guinness Fund este dedicat susţinerii proiectelor de antreprenoriat social din ţările unde berea Guinness este prezentă. Astfel, o parte din fondurile obţinute în urma vânzării biletelor la concertele dedicate lui Arthur Guinness a fost redirecţionată către fond, fanii din întreaga lume contribuind la susţinerea competiţiei de proiecte de antreprenoriat social.

Prin intermediul Arthur Guinness Fund, am avut ocazia să întâlnim nişte oameni excepţionali, oameni cu o minte sclipitoare de antreprenori dar cu un suflet excepţional de ONG-işti. Ei sunt cei care mişcă societatea mai departe şi au un rol extraordinar în crearea unui impact social pozitiv în comunităţile de unde provin” a decşarat Oliver Loomes, Global Brand Director Guinness.

Fie că e vorba de proiecte ce contribuie la construcţia de locuinţe pentru oamenii săraci în America de sus, de instituirea de locuri de muncă în Thailanda sau de multe alte proiecte de antreprenoriat social din Irlanda, Europa de Est, Asia, Africa, Indonezia, SUA şi Marea Britanie, Arthur Guinness Fund este dedicat susţinerii iniţiativelor sociale din întreaga lume. Competiţia pentru proiecte de antreprenoriat social din întreaga lume se desfăşoară în perioada 01-30 Noiembrie iar în luna aprilie 2012 vor fi anunţate proiectele câştigătoare.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,051 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Fanii GUINNESS ajută la finanțarea proiectelor de antreprenoriat social
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: