Farmec încă așteaptă avizul pentru începerea producției unor dezinfectanți pentru mâini și suprafețe

În contextul crizei cauzate de noul Coronavirus, compania Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, a urgentat începerea producției unor dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, odată cu înlesnirile aduse de Ordonanța Militară nr. 4 din 29.03.2020. În acest moment, compania încă așteaptă avizul pentru începerea producției. Farmec a început să fabrice două igienizante pentru mâini, pe care le livrează deja de două săptămâni către instituții și companii, care luptă în prima linie împotriva răspândirii COVID-19.

FarmecConform Regulamentului (UE) privind punerea la dispoziţie pe piaţă şi utilizarea produselor biocide, procesul de avizare a dezinfectanților noi impune efectuarea unor teste de eficiență virucidă, fungicidă, bactericidă.

Până la declararea stării de urgență, astfel de teste se puteau efectua doar în laboratoare autorizate externe, iar durata lor era de circa 45 de zile. Pentru accelerarea procesului de avizare, Farmec a solicitat ajutorul Ministerului Sănătății și al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Ministerul Economiei, încă de la început, a răspuns promt și s-a implicat pentru a grăbi demararea producției de dezinfectanți.

Astfel, prin eforturile Ministrului Economiei și ale Ministrului Apărării Naționale, în Ordonanța Militară nr. 4 din 29.03.2020 a fost autorizat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino „pentru avizarea/autorizarea materialelor, componentelor, echipamentelor şi dispozitivelor medicale necesare pentru prevenirea şi combaterea răspândirii, precum şi pentru tratamentul infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, respectiv a biocidelor”.

Farmec așteaptă încă avizul din partea autorităților

Compania Farmec a trimis în data de 30.03.2020 mostre pentru dezinfectanți la Institutul Cantacuzino și a primit asigurările că avizele vor fi emise în decurs de câteva zile.

Alcoolul etilic, materia primă, în cantități foarte mici

Între timp, la nivelul companiei se întreprind toate eforturile pentru planificarea și asigurarea materiei prime necesare, în special a alcoolului etilic, care este disponibil în cantități foarte mici în țară, depinzând de producătorii locali autorizați. De asemenea, pentru a putea începe producția în cel mai scurt timp posibil, se lucrează intens pentru identificarea și achiziția de ambalaje.

„Este nevoie de o colaborare eficientă între producător – adică Farmec -, furnizori și autorități, pentru fabricarea cât mai rapidă a acestor biocide de maximă necesitate pentru populație și instituțiile din România, iar noi apreciem implicarea și suportul oferit de ministere, dar și de ceilalți parteneri de care depinde producția.

În acest regim de urgență, intervin multe provocări și limitări, dar mobilizarea tuturor este impresionantă. Lucrăm la capacitate maximă pentru a acoperi cererea de pe piață, de aceea, până la startul producției de biocide, am început să fabricăm două igienizante pentru mâini, pe care le livrăm deja de două săptămâni către instituții și companii, care luptă în prima linie împotriva răspândirii COVID-19″, au declarat reprezentanții Farmec.

Cele două noi produse igienizante pentru uz personal, pe bază de alcool 70%, produse de Farmec sunt: Loțiunea igienizantă pentru mâini și Gelul de igienizare pentru mâini. Produsele acționează rapid, fiind o măsură practică şi eficientă pentru apărarea sănătății. Acestea vin în completarea portofoliului actual, care cuprinde alte două tipuri de produse pentru igiena mâinilor și a suprafețelor: Săpun Lichid Spumă Antibacterian Gerovital Pure și Nufăr Dezinfectant Universal.

Farmec S.A. Cluj-Napoca

Farmec S.A. Cluj-Napoca – cel mai mare producător de cosmetice cu capital 100% românesc – rămâne un brand emblemă pentru România. Portofoliul companiei impresionează o lume întreagă prin produse moderne, concepute în laboratoare performante. Compania are certificare internaţională GMP și comercializează produsele din portofoliu în aproximativ 30 țări.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Farmec încă așteaptă avizul pentru începerea producției unor dezinfectanți pentru mâini și suprafețe

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: