Next_Capitall

Grupul francez Bonduelle, în cursa pentru preluarea Green Giant

Grupul francez Bonduelle, lider mondial în domeniul legumelor prelucrate, colaborează cu Centerview Partners în încercarea de a achiziţiona divizia de alimente congelate şi conservate Green Giant a gigantului american General Mills Inc.

960 3-Column PSD Grid Template

960 3-Column PSD Grid Template

Analiştii consideră că, în cazul finalizării tranzacţiei, Bonduelle îşi va extinde operaţiunile în America de Nord, o regiune unde grupul generează 23% din vânzările sale anuale de 1,9 miliarde de euro. Azi, 21 iulie 2015, la Bursa de la Paris, acţiunile Bonduelle au urcat cu 3%, capitalizarea bursieră a companiei situându-se la 769 milioane de euro.

În urma asocierii cu divizia de private equity a băncii de investiţii Centerview, Bonduelle va obţine capital suplimentar şi va putea concura cu alţi ofertanţi în cursa pentru preluarea Green Giant.

În martie, Reuters anunţa că General Mills a angajat banca de investiţii Rothschild pentru a explora vânzarea Green Giant, ale cărei venituri anuale se ridică la 700 milioane de dolari.

Green Giant nu ar fi prima achiziţie a Bonduelle în America de Nord, după preluarea unei divizii a companiei americane Allens şi a grupurilor canadiene Omstead Foods, Family Tradition Foods şi Aliments Carričre.

Grupul Bonduelle îşi comercializeazâ produsele în 100 de țări sub o varietate de mărci, prin diferite canale de distribuţie şi în toate tehnologiile: conserve, congelate, pasteurizate, uscate şi proaspete/gata de utilizare. În România, compania Bonduelle este prezentă de la şfârşitul anilor ’90, prin intermediul a doi importatori: Serpico Trading şi Agrirom.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,074 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Grupul francez Bonduelle, în cursa pentru preluarea Green Giant

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: