Gustul Puiului Fericit AGRICOLA a fost premiat de 50 de chefi din întreaga lume

Ieri, 5 iunie, a avut loc la Bruxelles ceremonia de recunoaștere a produselor alimentare și băuturilor premiate pentru gust de International Taste & Quality Institute (iTQi), în cadrul celei de-a zecea ediții a “iTQi Superior Taste Award”.

Pui Fericit premiatJuriul grupează 15 naționalități diferite și este format din 50 de chefi și 50 de somelieri, membri ai celor mai prestigioase instituții culinare din Europa, cum ar fi Maîtres Cuisiniers – Franța, Académie Culinaire de France, Academy of Culinary Arts, Euro-Toques, Federazione Italiana Cuochi, Jeunes Restaurateurs d’Europe, Associaciones des Cocineros de España, World Master Chefs Society, Verband der Köche Deutschlands Association de la Sommellerie Internationale (ASI) pentru băuturi.

„Cel mai calificat juriu din lume”, după cum îl numeşte iTQi, a acordat produsului Puiul Fericit AGRICOLA 2 stele aurii și calificativul gust remarcabil, precum și dreptul de a purta pe etichetă marca iTQi vreme de 3 ani.

Similar cu celebrul ghid Michelin de gastronomie, International Taste & Quality Institute nu organizează un concurs, ci recompensează produse pe baza meritelor acestora. Numai produselor care au primit un punctaj mai mare de 70% li se va acorda un „Premiu pentru Gust Superior” și, respectiv una, două sau trei stele aurii.

• 1 stea aurie: nota generală între 70 și 80%: gust bun

• 2 stele aurii: nota generală între 80 și 90%: gust remarcabil

• 3 stele aurii: punctaj general egal sau peste 90%: gust excepțional

Analiza derulată în cadrul acestui eveniment este bazată pe intensitatea plăcerii gustative. Astfel, în timpul testelor, fiecare produs este degustat în orb (degustătorul nu știe ce degustă conform unei proceduri foarte riguroase de analiză senzorială).

Am lansat Magazinul Online www.retail-fmcg.ro/magazin-online

42835Degustătorii sunt rugați să evalueze produsele ca și cum acestea ar fi gătite în casa propriei famiilii, nu în conformitate cu standardele restaurantelor lor.

Fiecare produs este evaluat conform unui raport de analiză senzorială dezvoltat după criterii precumcum mirosul, imaginea, gustul, gustul de după, textura sunt toate luate în considerare de către fiecare membru al juriului. Chefii, de asemenea, adaugă comentarii scrise și, atunci când este necesar, sugestii de îmbunătățire.

„Puiul Fericit AGRICOLA confirmă ceea ce este: un produs de foarte bună calitate şi conform cu cele mai riguroase standarde internaţionale existente, pe care consumatorul român l-a cerut. Puiul Fericit este răspunsul AGRICOLA la nevoia românilor de a reveni la gusturi şi la obiceiuri tradiţionale, autentice. Am auzit adesea în ultimii ani, de la diverși oameni, că la AGRICOLA puiul chiar are gust de pui. Peste 50 de chefi de notorietate mondială spun astăzi ca are un gust remarcabil. Asta înseamnă că gospodina din România are dreptate şi este cel mai prețios maestru al gătitului pentru cei dragi”, a declarat Grigore Horoi, Preşedinte Grupul de companii AGRICOLA.

 În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,037 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Gustul Puiului Fericit AGRICOLA a fost premiat de 50 de chefi din întreaga lume
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

  1. […] Gustul Puiului Fericit AGRICOLA a fost premiat de 50 de chefi din întreaga lume […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: