Hypermarket-urile inchise in week-end ?

Dupa schimbarea modificarii, cum am numit-o intr-un post de acum cateva zile, cand cei care au initiat Legea comercializarii produselor alimentare au cerut modificarea acesteia, citesc ca mai apare inca o aberatie, prin care se doreste ca hypermarket-urile sa se inchida in week-end.

Nu pot sa cred…Cine cere acest lucru ? Federatia Sindicatelor din Industria Alimentara vrea sa propuna un proiect de lege in sensul acesta, prin care sa interzica functionarea hypermarket-urilor in zilele de sambata si duminica, pentru a incuraja comertul traditional ( magazinele mai mici, de cartier ), amenintat de expansiunea marilor retail-eri ( via Business Magazin ). Presedintele acestei Federatii, Dl. Dragos Frumosu a dat aceste declaratii si nu stiu exact cat de mult este sustinut de cei din industria FMCG. Domnule Frumosu, i-ati intrebat si pe furnizorii acestor hypermarket-uri daca ei sunt de acord sa piarda cele mai important doua zile de vanzare din saptamana ? Nu cred…A mai aparut astfel un personaj care e total pe langa fenomenul de comert modern, “ancorat” inca foarte tare in trecutul comunist.

Se da exemplul Poloniei unde cica supermarket-urile sunt inchise o zi pe saptamana. Nu se precizeaza care zi. Poate fi si ziua de marti, care – din experienta va spun – este ziua care in magazinele de la noi, au cea mai mica vanzare din saptamana. Nu stiu daca polonezii procedeaza asa, dar o sa ma interesez sa vad daca e adevarat.

Cum sa se inchida hypermarket-urile tocmai in week-end ? E o aberatie. Atunci au traficul cel mai mare de cumparatori. E stiut lucrul acesta…

2performant.com

7 comentarii la „Hypermarket-urile inchise in week-end ?”

  1. Pingback: uberVU - social comments

  2. nu e vorba de a tine partea hypermarketurilor, eu tin partea buzunarului meu cand ma declar impotriva acestei idei aberante.Cata vreme la buticul din coltul blocului dau pe o paine feliata 5 lei, aceeasi paine fiind 3.2 lei la hypermarket, e logic ca nu vreau sa platesc aproape dublu ca sa “incurajez” comertul traditional.

    1. Prietene, in primul rand ca ai comentat la un articol din 8 decembrie 2009, adica dupa 4 ani si ceva, iar in al doilea rand afara, NU sunt inchise magazinele in week-end.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *