Iepurașul vine mâine la Masca

Mâine, 21 aprilie 2011, în Joia Mare, aşa cum ne-a obişnuit, Teatrul Masca organizează evenimentul „Iepuraşul la Masca„, unde aproximativ 600 de copiii vor colora şi orna ouă proaspete şi de lemn, în buna noastră tradiţie.

Evenimentul se va desfăşura in amfiteatrul Teatrului Masca din bulevardul Uverturii, nr. 70-72, sector 6, iar accesul este liber.

Domnul Mihai Mălaimare, Directorul General al Teatrului Masca, a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări:

Cum s-a născut ideea evenimentului „Iepuraşul la Masca”? Ce reprezintă pentru Mihai Malaimare acest eveniment?

Teatrul Masca se consideră implicat în viaţa comunităţii de rezidenţă, iar proiectele pe care le promovează sunt o consecinţă a acestui program sociocultural. Sărbătorim alături de concitadinii noştri ori de câte ori este posibil, iar evenimentul splendid din Joia Mare nu putea fi ratat, căci este o ocazie extraordinară să fim împreună, să-i învăţăm pe copii ce înseamnă Paştele, ce înseamnă credinţă în frumos, adevăr şi cinste.

Iepuraşul vine la Masca aşa cum vine şi Moş Crăciun, cu dragoste şi prietenie. Este splendid să-i vezi pe copii atât de atenţi şi grijulii cu desenele pe care le pregătesc în minte cu multe zile înainte sau improvizaând cu dezinvoltură. Este splendid să-i vezi pe părinţi mai atenţi decât copiii, retrăind clipe ale propriei copilării. Este splendid să-i vezi pe actorii teatrului alergând de la un copil la altul, sfătuindu-i, încurajându-i, lăudându-i.

Când curtea teatrului se goleşte, când şi ultimul technician al teatrului pleacă spre casă, pluteşte acolo ceva care nu poate fi explicat şi care nici nu are nevoie de nicio explicaţie. Din prietenia noastră cu locuitorii cartierului se naşte, cred, ceva care încearcă, şi sunt convins că va reuşi, să repună în discuţie sentimentul comunitar, nevoia de a fi, de a te simţi un om alături de alţi, de ceilalţi oameni.

Ce amintiri vă trezesc aceste tradiţii?

În familia noastră, la Botoşani, înroşirea ouălelor era privilegiul mamei şi al sorei mele, bărbaţii nu prea aveam treabă cu aşa ceva, dar, în dimineaţa Paştelui se petrecea ceva cu totul extraordinar. În bucătăria care mirosea a curaţenie, a pască şi miel, pe un taburet era un lighean cu apă în care erau câteva ouă roşii şi câtiva bănuţi. Ne spălam pe faţă şi ultimul care o făcea putea lua bănuţii. Îi luam eu şi sora mea pentru că ne spălam în acelaşi timp, iar bănuţii îi puneam în buzunarul uniformei ca să ne poarte noroc, ca să ne facă responsabili, ca să ne ajute să fim mai buni şi mai frumoşi. Se petrecea atunci o mică minune, căci acea senzaţie nu se repeta decât atunci, în dimineaţa aceea sfântă.

Ce sentimente aveţi când vedeţi curtea Teatrului Masca plină de copii?

Nu ştiu de ce mă gândesc că încă mai există o speranţă pentru această ţară. Copiii lucrează cu atenţie, cu energie, cu credinţă, cu abnegaţie, cu entuziasm aşa cum nu lucrează cei care au responsabilitatea conducerii acestei ţări. Prin aceştia din urmă mergem înapoi, mergem în prapastia mizeriei, a lipsei de demnitate, a pierderii multora dintre sursele de mândrie ale acestui popor. Prin aceşti copii încercăm să mergem înainte, către regăsirea demnităţii, a mândriei, a cinstei şi a tuturor tăriilor pe care acest popor şi le ştia şi le slujea. Cine ştie, poate totuşi avem noroc.

Îi mulţumim şi îi dorim un Paşte Fericit!

Sponsori ai evenimentului: Carrefour Romania, Pet Ltd. (producător vopsea de ouă marca PET), Polyrom Impex (importator de vopsea de ouă şi ornamente de Paşte), Tri Consultance (furnizor de servicii de marketing & vânzări) şi restaurantul Nest.

Partener media: retail-FMCG.ro

Depositphotos

4 comentarii la „Iepurașul vine mâine la Masca”

  1. Poate ca aceasta este solutia, poate asa vom reusi sa ne educam copii sa devina oameni, poate ca aici la Teatru Masca , in Joia Mare se va intampla acea minune mica la inceput, care an de an va creste mare si ne va aduce aminte tuturor ce inseamna sa fii om, sa iubesti frumosul si dreptatea si sa faci cu bucurie si devotament lucruri mici care daruiesc fericire.
    Poate ne vom molipsi sa fim umani , cine stie?!

  2. Pingback: #DreamTeamRO » Blog Archive » Zâmbete de Iepuraş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *