Ieri s-a lansat Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție

Ieri a avut loc lansarea în România a Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, singura instituție din România specializată în cercetarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman. Proiectul, o iniţiativă ce aparţine unor reprezentanţi ai mediilor universitare, medicale şi de cercetare de la noi din țară, are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman, prin derularea de studii științifice şi diseminarea informaţiilor în rândul comunității medicale și a publicului larg.

Membrii fondatori ai Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie și-au asumat misiunea de a informa publicul şi de a face din acest Centru un garant pentru investigarea continuă a efectelor consumului moderat de bere. Membrii fondatori sunt: Dr. Corina – Aurelia Zugravu, Lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului, Dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar General, şi Dr. Mihaela Begea, Doctor în Știinţe Inginereşti.

În strânsă legătură cu obiectivul propus, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie va acorda anual două burse de cercetare. Bursele vor putea fi accesate de către studenţi în ani terminali, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi.

“Vom încerca să funcţionăm ca o dublă interfaţă. În primul rand vom aduce laolaltă pe cei interesaţi să finanţeze studii despre efectele consumului moderat de bere asupra organismului uman şi pe cei care au competenţele de cercetare necesare să dezvolte astfel de studii. Pe de altă parte vom disemina rezultatele obţinute, creând astfel liantul între cei care vor efectua studiile, comunităţile medicale şi publicul larg. Aşa cum am anticipat în momentul în care am gândit acest proiect, am reuşit deja să trezim interesul reprezentanţilor industriei producătoare de bere în legătură cu demersul nostru. Astfel, în ceea ce priveşte sursele de finanţare, mă bucur să pot anunţa faptul Asociaţia Berarii României a decis deja să ne acorde sprijinul, asigurând finanţarea pentru prima serie de burse, urmând ca la finalul lunii martie să anunţăm valoarea exactă a acestora, timingul de depunere a aplicaţiilor şi condiţiile de eligibilitate. Am convingerea că avem alături de noi, în calitate de membri, un grup de profesioinişti care vor asigura consistenţa şi credibilitatea fiecărui studiu girat de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.” a declarat Dr. Alin Popescu, Secretar General Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 6,885 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Ieri s-a lansat Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție

Spune-ți părerea

  1. Pe cand se va lansa Centru de Studii pentru Hamburger, Bautura Carbogazoasa si Tutun? Ce mai urmeaza?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: